Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

20 år etter OL på Lillehammer kommer MIFF til byen

MIFF har landet i Lillehammer. (Illustrasjonsfoto: moluda, flickr.com)
MIFF har landet i Lillehammer. (Illustrasjonsfoto: moluda, flickr.com)
Onsdag stiftet Med Israel for fred et nytt lokallag i Lillehammer. Over 40 personer møtte fram for å høre foredrag av Hallgrim Berg, inkludert flere arabere som har forståelse for Israels situasjon.

Harald Eivind Bakke forteller at syv av møtedeltakerne meldte seg som ny medlemmer av MIFF. Allerede i neste uke leder han et møte hvor interimstyret for lokalforeningen skal konstituere seg.

– Et av de nye styremedlemmene kommer fra Gjøvik, og kanskje kan vi få til et lokallag der i byen også på sikt, sier Harald Eivind Bakke.

Foredragsholder Hallgrim Berg kan også fortelle om «et strålende møte», med stor interesse i publikum.

– Det kom også tre unge arabere på møtet, forteller Berg. Stadig flere oppdager at det er riktig som statsminister Benjamin Netanyahu sier: Israel er ikke det som er feil med Midtøsten, Israel er det som er rett med Midtøsten.

Harald Eivind Bakke er brigader i Hæren og stod på andreplass på Oppland FrPs liste til stortingsvalget i 2013.

I løpet av de siste månedene det vært en ny liten strøm av lokalforeninger i MIFF. MIFF Haugalandet hadde sitt første møte i høst. MIFF Vest-Telemark hadde sitt første møte i januar. Et MIFF-møte i Lyngdal med Hallgrim Berg i oktober la grunnlag for MIFF Lister, som formelt stiftes 17. februar. Da holder Conrad Myrland fra MIFF foredrag om jødiske flyktninger fra arabiske land.

MIFF Lillehammer kom til denne uken.

Ålesund står for tur 31. mars. Da holder brigader Moti Paz foredrag på Høgskolen i Ålesund, og dette håper vi blir startskuddet for et nytt lokallag i byen.

Til sammen er det fem nye lokallag, en vekst fra 18 til 23 siden høsten 2013.

I 2007 hadde MIFF kun fem aktive lokallag. Veksten i lokallag har kommet parallelt med den sterke veksten i medlemmer.

Vil du bli medlem i MIFF? Meld deg inn i dag!

Vil du bli aktiv i MIFF? Ta kontakt med MIFF i dag!

 

Etter møtet på Lillehammer har Hallgrim Berg sendt følgende leserinnlegg til den lokale Byavisen.

 

VIKTIG ISRAEL-STØTTE

Det var ei glede å få halde foredrag for den store forsamlinga med Israel-interesserte på Lillehammer bibliotek sist veke.

Med Israel For Fred (MIFF) er i sterk vekst, og det er naturleg at det blir danna eit lokallag i eit område med så mange opplyste menneske som det er i Lillehammer og omegn.

MIFF er samlande, fri og ubunden av religiøse og partipolitiske omsyn. Utan tvil er det behov for ein organisasjon som kan danne ei viss motvekt til all den einsidig negative informasjonen om Israel som kjem gjennom nyheitskanalane, NRK, NTB, via venstreorienterte organisasjonar og journalistar.

Det nordmenn flest får servert, anten det gjeld «okkupasjon», «rasisme» eller «apartheid», er sett med pro- arabiske og anti-israelske briller, dag etter dag, år ut og år inn.

Det set sine merke i opinionen og politiske parti, ikkje minst i lettpåverkelege ungdomsorganisasjonar.

Uansett kva Israel gjer og ikkje gjer, er det Israel og jødane som får skulda for det som skjer i Midtausten. Det er difor viktig å ta til motmæle på grasrotnivå.

Dette einslege demokratiet – midt inne i eit hav av despoti og diktatur – vil ha fred; for å kunne drive verdiskaping og innovasjon på viktige område som medisin, fysikk, miljø, kunst og kultur – til glede for oss alle, anten det er tale om mobiltelefonar, høgteknologi, livsviktig sjukehusutstyr, eller framtidsretta energiformer, sol, vind,vatn- og miljøteknologi, osv. Israel viser vegen.

Dei nyoppdaga kjeldene med gass og olje vil under den nye norske regjeringa utløyse eit gjennombrot i det industrielle og økonomiske samarbeidet mellom Israel og Noreg. Bra!

Medlemskap i MIFF gir automatisk tilgang til avisa «Midtøsten i fokus», ved sida av Nordens mest komplette og gratis Israel-info: miff.no

Hallgrim Berg

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart