Påtroppende leder i Samfundet Sverige-Israel Mathias Sundin og nestleder Lotta Jansson sammen med styreleder i MIFF Morten Fjell Rasmussen under landsmøtet i Sverige i helgen. (Foto: Privat)
Påtroppende leder i Samfundet Sverige-Israel Mathias Sundin og nestleder Lotta Jansson sammen med styreleder i MIFF Morten Fjell Rasmussen under landsmøtet i Sverige i helgen. (Foto: Privat)

Ny riksdagspolitiker skal lede svenske Israel-venner

Mathias Sundin ble i helgen valgt til ny styreleder for MIFFs svenske søsterorganisasjon, Samfundet Sverige-Israel. Han ser fram til å lede organisasjonen i tiden som ligger foran.

Mathias Sundin (37) er representant i Riksdagen for Folkpartiet Liberalerna. Han overtar som leder av Samfundet Sverige-Israel etter Annelie Enochson, riksdagsrepresentant for Kristdemokraterna. Valget ble gjort på landsmøtet til den svenske Israel-organisasjonen i helgen. Full av energi uttrykte Sundin at han ser fram til å lede organisasjonen i tiden som ligger foran.

– Jeg ser på Samfundet som et fristed i en tid da det rettes kraftige angrep både mot Israel og Israels venner. Ellers fornuftige mennesker mister all logikk når de snakker om Israel, sa han. Sundin fortalte om et besøk på en konferanse i USA i regi av AIPAC.

– Jeg la merke til hvor flinke de var til å ta politikere med til Israel og på den måten bidra til å forme dem. Jeg håper vi kan gjøre det samme i Sverige, uttalte han.

Sundin har markert seg i den svenske Israel-debatten ved å stå opp mot den svenske utenriksministeren i Riksdagen og kritisere regjeringens ensidige anerkjennelse av en palestinsk stat.

Styreleder Morten Fjell Rasmussen representerte MIFF på landsmøtet i Sverige. Samfundet Sverige-Israel har cirka 3.000 medlemmer i cirka 25 lokalforeninger over hele landet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart