Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny riksdagspolitiker skal lede svenske Israel-venner

Påtroppende leder i Samfundet Sverige-Israel Mathias Sundin og nestleder Lotta Jansson sammen med styreleder i MIFF Morten Fjell Rasmussen under landsmøtet i Sverige i helgen. (Foto: Privat)
Påtroppende leder i Samfundet Sverige-Israel Mathias Sundin og nestleder Lotta Jansson sammen med styreleder i MIFF Morten Fjell Rasmussen under landsmøtet i Sverige i helgen. (Foto: Privat)
Mathias Sundin ble i helgen valgt til ny styreleder for MIFFs svenske søsterorganisasjon, Samfundet Sverige-Israel. Han ser fram til å lede organisasjonen i tiden som ligger foran.

Mathias Sundin (37) er representant i Riksdagen for Folkpartiet Liberalerna. Han overtar som leder av Samfundet Sverige-Israel etter Annelie Enochson, riksdagsrepresentant for Kristdemokraterna. Valget ble gjort på landsmøtet til den svenske Israel-organisasjonen i helgen. Full av energi uttrykte Sundin at han ser fram til å lede organisasjonen i tiden som ligger foran.

– Jeg ser på Samfundet som et fristed i en tid da det rettes kraftige angrep både mot Israel og Israels venner. Ellers fornuftige mennesker mister all logikk når de snakker om Israel, sa han. Sundin fortalte om et besøk på en konferanse i USA i regi av AIPAC.

– Jeg la merke til hvor flinke de var til å ta politikere med til Israel og på den måten bidra til å forme dem. Jeg håper vi kan gjøre det samme i Sverige, uttalte han.

Sundin har markert seg i den svenske Israel-debatten ved å stå opp mot den svenske utenriksministeren i Riksdagen og kritisere regjeringens ensidige anerkjennelse av en palestinsk stat.

Styreleder Morten Fjell Rasmussen representerte MIFF på landsmøtet i Sverige. Samfundet Sverige-Israel har cirka 3.000 medlemmer i cirka 25 lokalforeninger over hele landet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart