Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

MIFF sikter mot 18.000 medlemmer

Daglig leder Conrad Myrland staket ut kursen for videre vekst da han holdt det første foredraget på landsmøtet til Med Israel for fred. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Daglig leder Conrad Myrland forteller om Trump og Israel. (Arkivfoto: Tor-Bjørn Nordgaard)
I kveld startet MIFFs landsmøte i Tønsberg. Der feires at den stadig voksende medlemsmassen nå har passert 9.000. I åpningsforedraget satte Conrad Myrland kursen mot ny dobling. Se hele foredraget her!

– Det er ikke noe som tilsier at vi ikke skal kunne vokse med tusen medlemmer det neste året, sa daglig leder Conrad Myrland da han fredag kveld holdt det første foredraget i årets landsmøte, som holder på Quality Hotel i Tønsberg.

”Veien til 18.000 medlemmer”, var tittelen på foredraget.

– Fram til forrige uke var tittelen: ”Veien til 10.000 medlemmer”, fortalte Myrland.

Men MIFFs grunnlegger og styremedlem Jan Benjamin Rødner utfordret ham på at målet var blitt for lite, når veksten allerede har vært så formidabel.

– Vi må sette oss nye og dristige mål! Jeg snakker ikke om tidfesting, kun om mål, utfordret Rødner.

– Derfor altså denne nye tittelen: Veien til 18.000 medlemmer, eller med andre ord: Veien til å få MIFFs medlemstall til himmels, sa Myrland.

7.000 medlemmer på syv år

– De siste syv årene har MIFF vokst netto med syv tusen medlemmer. Det er ikke noe som tilsier at vi ikke skal kunne vokse med tusen medlemmer også det neste året. Det kortsiktige målet er derfor å feire ti tusen medlemmer på landsmøtet i Gjøvik 10.-12. juni 2016, utfordret han, og fortalte om ulike måter folk melder seg inn på:

– Et nytt tiltak som styrker medlemsvervingen er den nye muligheten til å verve seg på SMS.

– Den relativt korte veien til 10.000 medlemmer er begynnelsen på den lange veien til 18.000 medlemmer. Hvor lang tid vil en dobling av medlemstallet ta? Det tok de første syv år av dette årtusen å doble fra 1000 til 2000 medlemmer. Den siste doblingen vi har hatt, fra 4.500 til 9.000 medlemmer, har tatt drøyt fire år. Jeg skal ikke spå, men skal vi drømme om å være der innen år 2025 i hvert fall? foreslo han.

En halv million norske Israel-venner

– Alle forstår at organisasjoner ikke kan vokse inn i himmelen. Men samtidig er troen på at man har nådd taket en av de viktigste hindringene for vekst. Min første oppgave er derfor å rydde all tvil av veien: MIFF har ikke nådd taket. Potensialet for videre vekst er stort. Deretter vil jeg minne om at MIFFs arbeid nytter og gjør en forskjell.

Myrland minnet om Holocaustsenterets undersøkelse i 2012 som den gangen slo fast at 500.000 nordmenn var helt eller delvis enige i at staten Israel fortjener spesiell støtte. Med tanke på de tusenvis av rakettangrep Israel siden har vært utsatt for, i november 2012 og sommeren 2014, er det rimelig å anta at antallet har økt enda mer de siste fire årene.

Han fortalte også om hvordan MIFF satser målrettet på å nå ungdommer, med blant annet eget helgeseminar for ungdom i regi av MIFF Kristiansand, og ellers ved å bevisst engasjere unge medlemmer på stadig flere måter i organisasjonen.

– Det nytter!

– Skal MIFF forsette å vokse må du og jeg kunne overbevise venner og familie om at vårt arbeid gir god effekt for Israels sak. Av og til får jeg høre innvendinger mot pro-israelsk arbeid i Norge: «Det nytter ikke!», blir det sagt.»Folk vil ikke høre sannheten om Israel.»

Men MIFFs erfaring er at det nytter å kjempe for det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland. Det nytter å formidle israelernes egne perspektiver. Det nytter å samle Israels venner til felles innsats. En ny generasjon Israel-venner kanaliserer allerede sitt Israel-engasjement gjennom MIFF, sa Myrland.

Han nevnte flere eksempler på positiv utvikling i relasjonen mellom Norge og Israel:

– Importen fra Israel øker til nytt rekordnivå år etter år.

– Vi har fått en statsminister som sier hun ønsker å styrke de økonomiske og kulturelle relasjonene mellom Norge og Israel.

– Foran hele den norske regjering, har kong Harald skålt ”for Israels folk og for de gode forbindelser mellom våre to folk”.

– Karl Johan ble kledd i hvitt og blått under statsbesøket til president Shimon Peres i fjor.

– Under overflaten, på bunnen av Middelhavet, skrives et nytt norsk og israelsk gasseventyr.

– Alle statlige høyere utdanningsinstitusjoner i Norge tar i år i bruk et israelsk bibliotekssystem.

– Kringkastingsrådet har sluttet med ensidig, politisk velsignelse av NRKs dekning som ”god og balansert”. Nå gir de overraskende sterk kritikk.

– I mai avviste et nesten samlet Storting å følge Sveriges elendige eksempel med anerkjennelse av en palestinsk stat nå. SV og Miljøpartiet De Grønne ble stående alene.

Hvorfor vil MIFF vokse?

– MIFF er allerede en av de største utenrikspolitiske interessegruppene i Norge og den største ikke-religiøse, pro-israelske medlemsorganisasjonen i Europa. Men visjonen er mye større enn å bygge en sterk organisasjon! Å doble medlemsmassen nok en gang er ikke et mål i seg selv. La oss aldri glemme hva målet er: MIFFs mål er, og har vært siden 1970-tallet, ”å skape en dypere og større sympati for Israel og det jødiske folk». Alle våre medlemmer forenes i støtten til det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Israel, minnet han om.

– Det aller beste ville være om MIFFs innsats en dag ble overflødig! Det vil være dagen da et overveldende flertall av det norske folk forstår behovet for at Israel eksisterer som nødhavn for jøder. Det vil være dagen da det er bred politisk konsensus i Norge om å bygge nære økonomiske, politiske, kulturelle og militære bånd til Israel. Frem til den dagen kommer, vil vi arbeide med stadig fornyet kraft, sa Myrland.

Under bildene kan du se video av hele foredraget.

Les også: Styremedlem Jan Benjamin Rødner har tro på videre vekst

Over 80 delegater deltar på MIFFs landsmøte helgen 12.-14. juni. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Over 80 delegater deltar på MIFFs landsmøte helgen 12.-14. juni. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Solveig Rye Ghatso, som er lokallagsleder for MIFF Vestfold og driver eget dansestudio, ønsket delegatene velkommen gjennom oppvisning i orientalsk dans. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Solveig Rye Ghatso, som er lokallagsleder for MIFF Vestfold og driver eget dansestudio, ønsket delegatene velkommen gjennom oppvisning i orientalsk dans. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Styreleder Morten Fjell Rasmussen ønsket velkommen til MIFFs landsmøte 2015. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Styreleder Morten Fjell Rasmussen ønsket velkommen til MIFFs landsmøte 2015. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart