Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Skremmende bra om løgnindustrien

Løgnindustrien av Ben-Dror Yemini ble utgitt av MIFF i oktober 2015.
Løgnindustrien av Ben-Dror Yemini ble utgitt av MIFF i oktober 2015.
Alle Israel-venner bør sikre seg Ben-Dror Yeminis nye bok Løgnindustrien. Og boken er enda mer viktig for dem som er kritisk til Israel.

Med Israel for fred (MIFF) ble oppmerksom på Ben-Dror Yemini for mange år siden. Allerede i 2004 gjenga vi en artikkel hvor han påpekte hvordan Europa totalt forskjellsbehandler palestinske flyktninger på den ene siden og alle andre flyktninger i verden på den andre.

I 2012 ble vi personlig kjent med den israelske veteranjournalisten, da han holdt to foredrag på MIFFs Israelkonferanse i Sandnes. «Europa støtter krigshissere i navnet til menneskerettigheter,» slo Yemini fast. Han snakker lavmælt, men advarslene hans fortjener å utbasuneres til alle som vil høre.

Det var derfor ikke noen debatt i MIFFs hovedstyre da Yemini kom med en ny bok på hebraisk høsten 2014. Denne boken må utvilsomt inngå i MIFFs bokserie!

I går leste jeg boken for første gang. Jeg tok den aller siste korrekturen, etter at boken er blitt oversatt fra hebraisk til norsk av journalist Karin Abraham og gjennomgått av flere andre korrekturlesere.

Min konklusjon er klar: Dette er en bok som alle Israel-venner som leser ha. Dette er en bok som alle Israel-venner kan gi i gave til barn, barnebarn, søskenbarn eller naboer som måtte komme med de vanlige demoniserende anklagene mot Israel.

Yemini bruker flest sider på å tilbakevise løgnene til dem som fremstiller den jødiske statsdannelsen som en historisk feil og anklager Israel for etnisk rensning, folkemord, apartheid og barnemord. Hver eneste løgn blir knust med harde fakta og gode sammenligninger. Hans forsvar for Israel som et nasjonalt hjemland for jøder er svært overbevisende. Derfor er også boken viktig for alle dem som er kritisk til Israel.

Yemini lengter etter fred med palestinerne og ønsker kritikk av Israel velkommen. Selv er han kritisk til mange sider ved Israels handlinger, ikke minst utposter og bosetninger som blir bygget dypt inne på Vestbredden. Det er ikke kritikk av Israel forfatteren vil til livs med sin bok, det er de ondsinnede og demoniserende løgnene. Det er skremmende å se den rødgrønne alliansen Yemini avkler – sosialister (røde) og islamister (grønne) som forenes i kampen om en framtid uten Israel.

I bokens siste setning heter det:

«Hvis kunnskap er makt, og dersom løgner kan bekjempes, er denne boken et lite bidrag til det. For palestinere og muslimene, jødene og israelerne, for fred og forsoning i Midtøsten, for en rettferdig løsning – sannheten må seire.»

Dette er også MIFFs ønske med å oversette og utgi boken. Men sannheten vil ikke seire i Norge dersom ingen kjøper den, leser den og sprer den. Takk for at du vil hjelpe oss med det!

 

 

Yemini til Oslo

Lørdag 10. oktober kan du høre to foredrag av Yemini under MIFF Forum i Oslo. Denne dagen er åpen for alle interesserte og gratis for MIFF-medlemmer. Les alt om MIFF Forum ved å klikke her.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart