Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

MIFFs gjest i VG, MIFFs kritikk i Dagbladet

Skjermdump fra toppen av Dagbladet.no 11. oktober 2015.
Skjermdump fra toppen av Dagbladet.no 11. oktober 2015.
Med Israel for fred (MIFF) satte spor i norske aviser i helgen.
Skjermdump fra VG Nett 10. oktober 2015.
Skjermdump fra VG Nett 10. oktober 2015.

MIFFs gjest i VG

Lørdag 10. oktober lanserte MIFF den nye boken Løgnindustrien av Ben-Dror Yemini. To dager før omtalte VG den nye boken til TV2-reporter Fredrik Græsvik. «Anklager Israel for barnedrap,» var VGs overskrift. MIFF svarte på anklagene samme dag, blant annet med sitater fra Løgnindustrien.

Lørdag 10. oktober lot VG Ben-Dror Yemini selv svare på Græsviks anklage.

– Jeg hører han [Græsvik] sier han har snakket med soldater som sier de har drept barn. Det har han kanskje, hva vet jeg, det finnes jo en andel som begår krigsforbrytelsen i alle hærer. Men jeg har undersøkt tallene, og det dør langt færre barn i konflikten mellom Israel og palestinerne enn i andre konflikter i verden, sier Yemini til VG.

 

MIFFs kritikk i Dagbladet

På kvelden søndag 11. oktober slo Dagbladet opp MIFFs kritikk av tidligere NRK-korrespondent Odd Karsten Tveit som hovedsak på nettsiden. Bakgrunnen var MIFFs kritikk av Tveits kommentarer på Lindmo kvelden før.

«I kveld hentet NRK ham inn til koseprat hos Lindmo, og han fikk komme med nye anklager mot Israel uforstyrret,» skrev MIFF på Facebook lørdag kveld. «Klikk DEL hvis du er enig med MIFF: NRK må slutte å bruke Odd Karsten Tveit!». Hittil har nesten 300 delt MIFFs oppdatering og over 650 har klikket liker. Oppdateringen er sett av nærmere 90.000 norske Facebook-brukere.

Engasjementet ble så stort at det også ble fanget opp i Dagbladet.

– Når Odd Karsten Tveit kommer med slike sterke påstander som at Israel skyter på journalister, er det en journalists oppgave å sørge for samtidig imøtegåelse eller påta seg oppgaven med å stille kritiske motspørsmål, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, til avisen.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart