Skjermdump fra toppen av Dagbladet.no 11. oktober 2015.
Skjermdump fra toppen av Dagbladet.no 11. oktober 2015.

MIFFs gjest i VG, MIFFs kritikk i Dagbladet

Med Israel for fred (MIFF) satte spor i norske aviser i helgen.
Skjermdump fra VG Nett 10. oktober 2015.
Skjermdump fra VG Nett 10. oktober 2015.

MIFFs gjest i VG

Lørdag 10. oktober lanserte MIFF den nye boken Løgnindustrien av Ben-Dror Yemini. To dager før omtalte VG den nye boken til TV2-reporter Fredrik Græsvik. «Anklager Israel for barnedrap,» var VGs overskrift. MIFF svarte på anklagene samme dag, blant annet med sitater fra Løgnindustrien.

Lørdag 10. oktober lot VG Ben-Dror Yemini selv svare på Græsviks anklage.

– Jeg hører han [Græsvik] sier han har snakket med soldater som sier de har drept barn. Det har han kanskje, hva vet jeg, det finnes jo en andel som begår krigsforbrytelsen i alle hærer. Men jeg har undersøkt tallene, og det dør langt færre barn i konflikten mellom Israel og palestinerne enn i andre konflikter i verden, sier Yemini til VG.

 

MIFFs kritikk i Dagbladet

På kvelden søndag 11. oktober slo Dagbladet opp MIFFs kritikk av tidligere NRK-korrespondent Odd Karsten Tveit som hovedsak på nettsiden. Bakgrunnen var MIFFs kritikk av Tveits kommentarer på Lindmo kvelden før.

«I kveld hentet NRK ham inn til koseprat hos Lindmo, og han fikk komme med nye anklager mot Israel uforstyrret,» skrev MIFF på Facebook lørdag kveld. «Klikk DEL hvis du er enig med MIFF: NRK må slutte å bruke Odd Karsten Tveit!». Hittil har nesten 300 delt MIFFs oppdatering og over 650 har klikket liker. Oppdateringen er sett av nærmere 90.000 norske Facebook-brukere.

Engasjementet ble så stort at det også ble fanget opp i Dagbladet.

– Når Odd Karsten Tveit kommer med slike sterke påstander som at Israel skyter på journalister, er det en journalists oppgave å sørge for samtidig imøtegåelse eller påta seg oppgaven med å stille kritiske motspørsmål, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, til avisen.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart