Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Terningkast 5 til Løgnindustrien

Faksmile av bokanmeldelsen i Fædrelandsvennen.
Faksmile av bokanmeldelsen i Fædrelandsvennen.
Professor Hallvard Hagelia har publisert en anmeldelse av MIFF nyeste bok «Løgnindustrien, et korrektiv til det falske bildet av Israel» i avisen Fædrelandsvennen.

Hagelia er professor i Det gamle testamentet og har undervist ved Ansgar Teologiske Høgskole i 34 år inntil han gikk av med pensjon i 2014. Han har gitt ut flere bøker og hans kompetanse inkluderer Israels antikke historie, hebraisk, arameisk, gresk og Midtøstens antikke historie.

I anmeldelsen fra 19. januar, «Godt dokumentert, men demagogisk», har Hagelia konkludert med at boken fortjener terningkast 5. Han skriver i starten at den er «lettskrevet, bredt internasjonal orientert og full av detaljer.»

Hagelia forteller om forfatter Ben-Dror Yeminis intensjon med boken, og hans bakgrunn som venstreorientert journalist, redaktør og kommentator i avisene Ma’ariv og Yedioth Aharonoth.

I tillegg tar han med at Yemini hevder ingen arabere har det materielt så godt som de israelske araberne.

Det er en konklusjon som den kristne araberen George Deek, som var førstesekretær og fungerende ambassadør ved Israels ambassade i Oslo fra sommeren 2012 til januar 2015, kunne bekrefte da han sa følgende på flere møter hos MIFF høsten 2012: «Israel er verdens beste land – for arabere».

Anmelderen skriver også at Yemini poengterer at det er lov å kritisere Israel, men ikke å lyve slik noen israelere og jøder gjør når de kritiserer landet.

Hallvard Hagelia konkluderer til slutt at «boken er en godt dokumentert debattbok som gir nyttig informasjonsmotvekt, men som noen ganger blir ensidig og demagogisk – i likhet med dem boka argumenterer mot. Indeks savnes.» Han gir ikke noen eksempler på det han hevder er demagogi.

Boken ble også anmeldt i avisen Dagen 28. desember i fjor. Anmelder Karl Johan Hallaråker konklusjon var: «Løgnindustien må leses»

Ben-Dror Yemini var invitert til Norge av MIFF da den norske versjonen av boken hans ble lansert 10. oktober 2015. Her kan du se videoer fra foredraget han holdt på MIFF Forum.

Du kan bestille boken Løgnindustrien og de andre bøkene MIFF har utgitt her.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart