Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Corina Eichenberger-Walther er president for European Alliance for Israel. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

– UNESCO må respektere de jødiske hellige steder

Corina Eichenberger-Walther (bildet) og European Alliance for Israel, hvor MIFF er største medlemsorganisasjon, protesterer til UNESCO.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

President Corina Eichenberger-Walther og visepresident Charles Meyer i European Alliance for Israel har denne uken sendt et protestbrev til UNESCOs generaldirektør Irina Bokova. De protesterer på vegne av MIFF og våre søsterorganisasjoner i 23 land i Europa.

EAI reagerer etter at UNESCOs styre 11. april vedtok en resolusjon som «fullstendig ignorer de dype historiske, kulturelle og religiøse båndene mellom det jødiske folk og Tempelplassen i Jerusalem». Resolusjonen ble levert av Algerie, Egypt, Libanon, Marokko, Oman, Qatar og Sudan. «Respektable demokratier,» kommenterer EAI-lederne med syrlig ironi.

– Resolusjonen er et stygt forsøk på omskrive historien, skriver Eichenberger-Walther og Meyer.

– Ordlyden vitner om intoleranse, leder til vold og støtter ideologien som prøver å nekte eksistensrett til staten Israel, legger de til.

European Alliance for Israel krever at UNESCO for framtiden respekterer det jødiske folkets tilknytning til deres hellige steder i Jerusalem og andre steder i Israel.

MIFF er den største medlemsorganisasjonen i EAI.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart