Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

MIFF talte Israels sak under Mossedagene

Lewi Brevik (t.v.) og Bengt-Ove Nordgård er med i styret i MIFF Østfold. Brevik er varamedlem og Nordgård er leder i hovedstyret. (Foto: Erik Lund)
Lewi Brevik (t.v.) og Bengt-Ove Nordgård er med i styret i MIFF Østfold. Brevik er varamedlem og Nordgård er leder i hovedstyret. (Foto: Erik Lund)
Lewi Brevik, Bengt-Ove Nordgård (bildet) og andre frivillige fra MIFF Østfold talte Israels sak under Mossedagene i helgen.

– Det er alltid både spennende og interessant å stå på stand for MIFF. Her får man oppleve hva som rører seg blant folk når det gjelder Israel. Du har de som nærmest roper til deg en «lekse» om hvor ille Israel er, så har du blikkene fra folk som viser forakt uten å si noe. Men selvfølgelig er det de som er positive. Det er også veldig oppløftende når andre Israel venner stikker innom for å slå av en prat, sier Erik Lund.

Det kan skifte raskt. I det ene øyeblikket var en eldre etnisk norsk mann akkurat ferdig med å skjelle ut Lund, da en afrikansk kvinne kom forbi og snakket veldig fint om Israel.

– Nesten uten unntak kommer de styggeste uttalelsene fra etniske nordmenn, forteller Bengt-Ove Nordgård. Det har vært hans erfaring på stand for MIFF gjennom flere år.

– Jeg snakket med en flyktning fra Sør-Sudan som poengterte at i hans hjemland er det mange som støtter Israel. En kvinne fra Tsjekkia kom innom standen. Hun var både stolt og glad for at hennes land hadde et historisk langt og godt samarbeid med Israel, sier Nordgård.

Frivillige fra MIFF skal stå på stand en rekke steder omkring i Norge i løpet av sommeren. Kom innom hvis du ser MIFF-logoen!

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart