Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

De beste og viktigste foredragene

Palestineren Bassem Eid holdt et foredrag på MIFFs Israelkonferanse i juni 2017 som gjorde sterkt inntrykk på deltakerne. (Foto: Bjarte Bjellås, MIFF)
Palestineren Bassem Eid holdt et foredrag på MIFFs Israelkonferanse i juni 2017 som gjorde sterkt inntrykk på deltakerne. (Foto: Bjarte Bjellås, MIFF)
17 foredrag som vil utvide din horisont og røre ved dine følelser. Her finner du argumentene som Israels fiender i Norge skulle ønske ikke var så lett tilgjengelig på nettet.

Med Israel for fred (MIFF) arrangerer to nasjonale konferanser hvert år. De siste mange årene er foredragene på disse konferansene filmet og publisert på YouTube. Her er noen av foredragene av våre gjesteforelesere som gjorde mest inntrykk på publikum og som fortsatt er veldig aktuelle i den norske debatten om Israel. Husk at du kan høre foredrag på YouTube også fra nettbrett og mobil, mens du kjører, sitter på buss/ tog eller samme hvor du er med mobildekning. Bruk ledige stunder til å høre gjennom alle disse foredragene ett for ett, og du vil bli en mye mer kunnskapsrik og argumentsterk Israel-venn.

Etter at du har sett foredraget håper vi du hjelper oss å dele det i sosiale medier!

 

Den beste talen en israelsk diplomat har holdt

I september 2014 fortalte Israels daværende viseambassadør George Deek sin families historie. Deek kommer fra en gresk-ortodoks arabisk familie fra Jaffa. Foredraget gikk viralt internasjonalt og har hittil registrert 175.000 visninger på MIFFs YouTube-kanal (og mange, mange flere i ulike andre kanaler). Når du hører foredraget, vil du forstå hvorfor så mange har delt det. Foredragets manus er også publisert på norsk og engelsk.

 

Palestineren som kritiserer Hamas og Fatah

Den palestinske menneskerettighetsaktivisten Bassem Eid fikk stående applaus på MIFFs konferanse i juni 2017.

 

Et sterkt oppgjør med en antisemittisk oppvekst

I mai 2011 holdt samfunnsdebattanten Sara Azmeh Rasmussen et foredrag som fikk trampeklapp på MIFFs landsmøte. Azmeh Rasmussen fortalte om sin oppvekst i Syria og tok et kraftig oppgjør med arabisk og islamsk antisemittisme.

 

Den islamistiske krig mot Israel og hvorfor Israel vinner

I juni 2013 ga den israelske skribenten David Weinberg ti forklaringer på hvorfor Israel vinner krigen som islamistene fører mot landet.

 

Løgnindustrien mot Israel

Ben-Dror Yemini holdt to foredrag for MIFF i juni 2012. Her presenterer han noen av de viktigste faktaene som også er formidlet i hans bok Løgnindustrien, utgitt av MIFF i 2015.

 

Palestinernes utdanning – en oppskrift for hat og terror

Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, viser eksempler på budskapet som blir formidlet til barn i det palestinske samfunnet.

 

Apartheid-løgnen mot Israel

Benjamin Pogrund var journalist i Sør-Afrika under apartheid og en nær venn av Nelson Mandela. Han vet hva han snakker om når han avviser at det er apartheid i Israel. Fra MIFF-konferansen i juni 2017.

 

Israel finner ikke en palestinsk partner for fred

Tidligere Knesset-medlem Einat Wilf vokste opp på den israelske venstresiden, med sterkt håp om å få fred med palestinerne. Men hennes jakt på en palestinsk partner har hittil mislykkes. I juni 2015 fortalte hun sin personlige historie.

 

Benny Morris om krigen i 1948

Flere ganger de siste årene har MIFF hatt den israelske professoren Benny Morris som foredragsholder. I dette foredraget fra september 2014 oppsummerer han hovedpunkter i sin forskning på Israels uavhengighetskrig i 1948.

 

Hvordan terroren endret Israel og veien til fred

Herb Keinon, journalist i Jerusalem Post, fortalte i mai 2010 hvordan palestinsk terror endret livssituasjonen og det politiske bildet for hans venner og familie.

 

Folkeopplyser eller part? NRKs dekning av Midtøsten-konflikten

Midtøsten-forskeren Cecilie Hellestveit gransket NRKs dekning av Israel. I juni 2012 delte hun hva hun fant.

 

Slemmeste gutten i gata? Krigens folkerett og israelske militæroperasjoner

Midtøsten-forskeren Cecilie Hellestveit sammenligner Israels krigføring med andre lands krigføring i juni 2012.

 

Det israelske forsvaret er de mest moralske forsvarsstyrkene i verden

Den britiske obersten Richard Kemp i september 2016.

 

Den store debatten om bosetningene

Herb Keinon, journalist i Jerusalem Post, oppklarer mange myter om de israelske mytene.

 

Hvordan europeiske giverland har stengt døren til en ekte fred

Olga Deutsch fra NGO Monitor viser at norske og europeiske bistandsmidler virker kontraproduktivt.

 

PS! Dette er bare noen glimt av alt materialet som MIFF har ute på YouTube. Se alt ved å trykke her.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart