Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Jahn Otto Johansen holder foredrag i MIFF Oslo. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Jahn Otto Johansen holder foredrag i MIFF Oslo. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

– At en prest kan være så historieløs

NRK-veteran Jahn Otto Johansen gir full støtte til MIFFs kritikk av Nidaros-presten.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

I november hadde Vårt Land et stort oppslag hvor de satte kritisk fokus på anklager mot Israel som prest Beate Iren Lerdahl i Nidarosdomen hadde skrevet på Facebook. MIFF svarte på Lerdahls påstander i to artikler.

1) Vi påpekte at det er fullstendig skivebom når Lerdahl anklager Israel for mangel på historiebevissthet. Det er nettopp historiebevissthet som i stor grad styrer Israels handlinger, og vi begrunnet hvorfor.

2) Lerdahl hevdet at «det jødene opplevde før krigen er akkurat samme som de gjør mot palestinerne nå». MIFF svarte med å liste opp en rekke eksempler på hva jødene ble utsatt for i Tyskland før krigen. Det ligner ikke i det hele tatt på palestinernes situasjon.

I kommentarfeltet under denne artikkelen har NRK-veteranen Jahn Otto Johansen gitt tydelig støtte til MIFFs kritikk.

– At det går an å være så historieløs av en prest med universitetsutdannelse. Det er mye man kritiser tidligere og nåværende israelske regjeringer for, og det gjør da også israelerne selv, men å sammenlikne behandlingen av palestinerne i dag med det som skjedde i Nazi-Tyskland er utrolig historieløst. Kristensosialister må passe seg slik at de ikke havner i samme leir som antisemitter, skrev Johansen.

At Johansen treffer innertier, blir bekreftet av MIFFs eksempler på anti-israelsk aktivitet i Den norske kirke. Senest i november skjerpet kirken sin fiendtlige front mot den jødiske staten.

Jahn Otto Johansen gikk bort 1. januar 2018, 83 år gammel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart