Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– At en prest kan være så historieløs

Jahn Otto Johansen holder foredrag i MIFF Oslo. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Jahn Otto Johansen holder foredrag i MIFF Oslo. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
NRK-veteran Jahn Otto Johansen gir full støtte til MIFFs kritikk av Nidaros-presten.

I november hadde Vårt Land et stort oppslag hvor de satte kritisk fokus på anklager mot Israel som prest Beate Iren Lerdahl i Nidarosdomen hadde skrevet på Facebook. MIFF svarte på Lerdahls påstander i to artikler.

1) Vi påpekte at det er fullstendig skivebom når Lerdahl anklager Israel for mangel på historiebevissthet. Det er nettopp historiebevissthet som i stor grad styrer Israels handlinger, og vi begrunnet hvorfor.

2) Lerdahl hevdet at «det jødene opplevde før krigen er akkurat samme som de gjør mot palestinerne nå». MIFF svarte med å liste opp en rekke eksempler på hva jødene ble utsatt for i Tyskland før krigen. Det ligner ikke i det hele tatt på palestinernes situasjon.

I kommentarfeltet under denne artikkelen har NRK-veteranen Jahn Otto Johansen gitt tydelig støtte til MIFFs kritikk.

– At det går an å være så historieløs av en prest med universitetsutdannelse. Det er mye man kritiser tidligere og nåværende israelske regjeringer for, og det gjør da også israelerne selv, men å sammenlikne behandlingen av palestinerne i dag med det som skjedde i Nazi-Tyskland er utrolig historieløst. Kristensosialister må passe seg slik at de ikke havner i samme leir som antisemitter, skrev Johansen.

At Johansen treffer innertier, blir bekreftet av MIFFs eksempler på anti-israelsk aktivitet i Den norske kirke. Senest i november skjerpet kirken sin fiendtlige front mot den jødiske staten.

Jahn Otto Johansen gikk bort 1. januar 2018, 83 år gammel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart