Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Jahn Otto Johansen til minne

Med Israel for fred skrev nekrolog over Jahn Otto Johansen. (Foto: Aschehoug)
En bauta i kampen mot jødehat og antisionisme har gått bort.

Denne nekrologen ble publisert i Aftenposten 9. januar:

Vi mottok meldingen om Jahn Otto Johansens bortgang med stor sorg. Med dette er en bauta i kampen mot jødehat og antisionisme gått bort.

Opp gjennom årene har vi mange ganger hatt gleden av å ha Jahn Otto som foredragsholder i Med Israel for fred. Selv i høy alder fengslet han sitt publikum med sine spennende og opplysende historier.

Helt til det siste hadde Johansen et våkent øye for å arrestere demoniseringen av verdens eneste jødiske stat. Så sent som i november reagerte han etter at en prest i Trondheim hevdet at «det jødene opplevde før krigen er akkurat samme som de gjør mot palestinerne nå».

«At det går an å være så historieløs av en prest med universitetsutdannelse. Det er mye man kan kritisere tidligere og nåværende israelske regjeringer for, og det gjør da også israelerne selv, men å sammenlikne behandlingen av palestinerne i dag med det som skjedde i Nazi-Tyskland er utrolig historieløst. Kristensosialister må passe seg slik at de ikke havner i samme leir som antisemitter,» skrev Jahn Otto.

Han var inne på noe av det samme i et foredrag i MIFF Oslo i mars 2016: «I mye av den antisionistiske kritikken som også kommer fram i kristelig hold, er denne ofte et bekvemmelighetsflagg, og under det stikker djevelen fram – under det stikker jødehatet fram». (Se hele foredraget på YouTube.)

– Det er veldig viktig at noen står opp mot den voksende antisemittismen – og det gjør MIFF, sa Johansen til avisen Dagen i 2016. Vi vil ære Jahn Ottos minne med å fortsette denne kampen.

Bengt-Ove Nordgård, styreleder Med Israel for fred (MIFF)

Faksmile fra Aftenposten 9. januar 2018.
Faksmile fra Aftenposten 9. januar 2018.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart