Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

MIFF-leder ber Søreide ta opp jødehat og historiefornektelse med UNRWA-leder

Bengt Ove Nordgård er styreleder i MIFF. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Bengt Ove Nordgård er styreleder i MIFF. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Fredag kommer Pierre Krähenbühl, lederen for UNRWA, til Utenriksdepartementet.

MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård mener utenriksminister Ine Søreide Eriksen må bruke møtet til å ta opp flere dypt bekymringsfulle sider ved UNRWA.

– I UNRWAs skoler, både i lærebøker og i kommunikasjon fra lærere, er det dokumentert mange eksempler på jødehat, oppfordring til vold mot jøder og fornektelse av jødenes historiske tilknytning til Israel, sier Nordgård. For å dokumentere dette, har han sendt ferske rapporter fra Simon Wiesenthal Center (Palestinske skolebøker, september 2017) og UN Watch (Poisoning Palestinian Children, februar 2017) til utenriksministeren.

«Ved å tillate skolebøker som utdanner elevene i en framtidig krig mot Israel, har UNRWA forrådt sin moralske forpliktelse til å beskytte palestinske barn som er under deres omsorg,» heter det i skolebokrapporten. UN Watch rapporten viser til mer enn 40 Facebook-sider hvor lærere, rektorer og andre ansatte på UNRWA-skoler oppmuntrer til terror og antisemittisme.

– Vi ser frem til å høre hvilke grep Norge vil ta overfor UNRWA for å bidra til at antisemittisme og benektelse av jødenes historiske rettigheter i Israel ikke får fortsette i denne FN-organisasjonen, skriver Nordgård i e-posten til utenriksministeren.

På Twitter har MIFF utfordret Krähenbühl til å fortelle hvor mange flyktninger UNRWA har hjulpet ut av flyktningstatus de siste årene. Vi ga ham den samme utfordringen i januar, men har ikke fått svar.

Fakta er at UNRWA skaper et filleproletariat, millioner av mennesker som generasjon etter generasjon lever på andres almisser. Les mer om hvordan UNRWA skaper flere problemer enn de løser.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart