Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Oberstløytnant Eyal Dror fra Israel hadde foredrag om Operasjon God Nabo. (Foto: Gunstein Myre)

Her kan du se alle foredragene fra MIFFs Israelkonferanse 2022

Hadde du ikke sjansen til å være på konferansen? Fortvil ikke. Her kan du se foredragene i opptak.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

MIFFs Israelkonferanse 2022 ble arrangert i Drammen fra 13. til 15. mai. Over 100 deltakere deltok på konferansen gjennom helgen.

Hadde du ikke anledning til å delta, så fortvil ikke. Her kan du se opptak av alle helgens spennende og interessante foredrag.

Eran Teboul er leder av Hetz, en organisasjon som tilrettelegger samarbeidsnettverk av pro-israelske organisasjoner i Europa, Israel og USA. Han var konferansens første foredragsholder. Teboul har holdt en lignende presentasjon for det amerikanske utenriksdepartementet.

Dette foredraget blir publisert senere.

Shaun Sacks fra organisasjonen NGO Monitor var fredagens andre og siste foredragsholder. Han viste hvordan norsk bistand oppflammer konflikten.

Lørdag fortsatte Israelkonferansen med en paneldebatt med pro-israelske organisasjoner fra Europa. Paneldebatten diskuterte felles utfordringer og hvordan man kan kjempe Israels sak. Her kan du se opptak av denne paneldebatten:

Senere på lørdagen var det tid for foredrag med advokaten Natasha Hausdorff, som snakket om Israel og menneskerettighetene. I hennes foredrag kom det også frem hvorfor Amnesty gjorde feil da de anklaget Israel for apartheid.

Lørdagen ble avsluttet med et foredrag av oberstløytnant Eyal Dror fra Israel. Han snakket om Operasjon God nabo, hvor Israel behandlet flere tusen syrere i forbindelse med den syriske borgerkrigen.

Søndag hadde Jan Benjamin Rødner, MIFFs første styreleder fra 1978 og nåværende styremedlem, et foredrag om hvorfor «vestlig diplomati fører til kriser». Foredraget belyste viktige ting vi kan lære av historien, men som blir fortiet og i praksis fornektet av dem som former vestens utenrikspolitikk i møtet med diktaturer og terrorister. 

Oberstløytnant Eyal Dror hadde søndag sitt andre foredrag på Israelkonferansen. Da pratet han om Israels utfordringer på den nordlige fronten, om Iran, Hizbollah og Syria. Med sin militære ekspertise og personlige erfaring fra området fortalte Dror om de nåværende og ikke minst de enorme fremtidige sikkerhetsutfordringene Israel kan få i grenseområdene i nord.

Israels ambassadør til Norge, Alon Roth, avsluttet Israelkonferansen 2022 med et foredrag om den aktuelle i situasjonen i Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Én kommentar

  1. Et bra foredrag av Jan Benjamin Rødner. Kun noen små unøyaktigheter.
    «Collateral damage» betyr på norsk utilsiktet skade.
    Dette gjelder som regel sivile som blir rammet av et angrep på militært mål.
    En palestinsk terrorist som angriper israelere, kan ikke betraktes som «sivil», or hans drap (i selvforsvar) er ikke en «Collateral damage».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart