Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Her kan du se alle foredragene fra MIFFs Israelkonferanse 2022

Oberstløytnant Eyal Dror fra Israel hadde foredrag om Operasjon God Nabo. (Foto: Gunstein Myre)
Hadde du ikke sjansen til å være på konferansen? Fortvil ikke. Her kan du se foredragene i opptak.

MIFFs Israelkonferanse 2022 ble arrangert i Drammen fra 13. til 15. mai. Over 100 deltakere deltok på konferansen gjennom helgen.

Hadde du ikke anledning til å delta, så fortvil ikke. Her kan du se opptak av alle helgens spennende og interessante foredrag.

Eran Teboul er leder av Hetz, en organisasjon som tilrettelegger samarbeidsnettverk av pro-israelske organisasjoner i Europa, Israel og USA. Han var konferansens første foredragsholder. Teboul har holdt en lignende presentasjon for det amerikanske utenriksdepartementet.

Dette foredraget blir publisert senere.

Shaun Sacks fra organisasjonen NGO Monitor var fredagens andre og siste foredragsholder. Han viste hvordan norsk bistand oppflammer konflikten.

Lørdag fortsatte Israelkonferansen med en paneldebatt med pro-israelske organisasjoner fra Europa. Paneldebatten diskuterte felles utfordringer og hvordan man kan kjempe Israels sak. Her kan du se opptak av denne paneldebatten:

Senere på lørdagen var det tid for foredrag med advokaten Natasha Hausdorff, som snakket om Israel og menneskerettighetene. I hennes foredrag kom det også frem hvorfor Amnesty gjorde feil da de anklaget Israel for apartheid.

Lørdagen ble avsluttet med et foredrag av oberstløytnant Eyal Dror fra Israel. Han snakket om Operasjon God nabo, hvor Israel behandlet flere tusen syrere i forbindelse med den syriske borgerkrigen.

Søndag hadde Jan Benjamin Rødner, MIFFs første styreleder fra 1978 og nåværende styremedlem, et foredrag om hvorfor «vestlig diplomati fører til kriser». Foredraget belyste viktige ting vi kan lære av historien, men som blir fortiet og i praksis fornektet av dem som former vestens utenrikspolitikk i møtet med diktaturer og terrorister. 

Oberstløytnant Eyal Dror hadde søndag sitt andre foredrag på Israelkonferansen. Da pratet han om Israels utfordringer på den nordlige fronten, om Iran, Hizbollah og Syria. Med sin militære ekspertise og personlige erfaring fra området fortalte Dror om de nåværende og ikke minst de enorme fremtidige sikkerhetsutfordringene Israel kan få i grenseområdene i nord.

Israels ambassadør til Norge, Alon Roth, avsluttet Israelkonferansen 2022 med et foredrag om den aktuelle i situasjonen i Israel.

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart