Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFF lar hundrevis av tenåringer få møte unge israelere

Gal Maloul og Daniel Stein fra StandWithUs forklarer Israels sak til hundrevis av norske tenåringer. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Denne uken er MIFFs organisasjonssekretær Kjetil Ravn Hansen på rundtur med israelerne Gal Maloul og Daniel Stein.

Turnéen startet i Stavanger mandag, hvor Gal og Daniel fortalte sine personlige historier på møte i MIFF Kristiansand. Tirsdag gikk turen videre til Ålesund og møte i MIFF Sunnmøre, og onsdag kveld er det møte i MIFF Bergen.

Det viktigste fokuset på turen er imidlertid å nå ut til ungdom. Etter møtet i Stavanger ble unge deltakere invitert til en ekstra pizzafest med israelerne. På Sunnmøre har israelerne fortalt om sitt liv til tre ungdomsskoleklasser, og torsdag skal de møte alle elevene på to skoler i Rogaland og Agder.

Turnéen avrundes i helgen, med MIFFs ungdomskonferanse i Kristiansand.

Begge de to israelske ungdommene kommer fra organisasjonen StandWithUs, som MIFF har samarbeidet med i flere år.

Daniel Stein har tjenestegjort som befal i IDF.  I 2018 begynte han på sin BA i bærekraft og statsvitenskap, med spesialisering i offentlig diplomati. Påskeaften i mars 2002 begikk en Hamas-terrorist det dødeligste angrepet mot Israel under den andre intifadaen, på Park Hotel i Netanya. Daniel var der med familien. Han dedikerer livet sitt til å styrke israelske ungdommer og til å fortelle Israels historie gjennom deres egne øyne. Budskapet hans handler om respekt og forståelse av fortiden og utsikter til en bedre fremtid for hans medborgere og deres naboer i regionen.

Gal Maloul er «Alumni Manager» hos StandWithUs i Israel. Gal er født og oppvokst i Jerusalem. Hun studerte kriminologi og Midtøstenstudier ved Det hebraiske universitet. Gals foreldre immigrerte til Israel fra Marokko og Kurdistan – noe som gir henne en sterk sionistisk identitet. Under militærtjenesten var hun maskinskriver for Ofer militærdomstol, hvor hun ble vitne til de tøffe forholdene på Vestbredden og jobbet med palestinere som ikke fikk arbeidstillatelse. I 2020-2022 jobbet hun som kriminaletterforsker i en avdeling som jobber med kriminelle handlinger mot unge på nettet. På fritiden liker hun blant annet å danse og dra på stranden.

Her kan du høre Gals og Daniels personlige historier fra møtet i MIFF Stavanger:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart