MIFFs styreleder Lars Johan Nordgård sammen med Hillel Neuer, direktør i UN Watch. (Foto: Privat)

MIFFs styreleder deltok på konferanse i Haag

Flere av de fremste ekspertene på Israels rettigheter etter folkeretten deltok på konferansen i Haag.

Onsdag 29. mars var MIFF medarrangør av en Israelkonferanse i Haag.

– Vi har sett på hvordan staten Israel og den israelsk-palestinske konflikten blir håndtert av FN, EU og andre internasjonale institusjoner, forteller Andrew Tucker, direktør for hovedarrangøren Thinc. Hillel Neuer, direktør i UN Watch, var en av hovedtalerne på konferansen.

Styreleder Lars Johan Nordgård representerte MIFF på konferansen.

– Man kan lett tenke seg at man burde ignorere FNs uttalelser fordi organisasjonen har blitt så partisk og blir misbrukt av autoritære stater. Israel blir stadig utpekt som syndebukk for å få fokuset bort fra deres egne problemer. Som Ben Gurion ville sagt: Um-Shmum. Hvem bryr seg? Men dessverre ser fortsatt mange opp til FN med respekt og anerkjennelse som en fredsskaper, som om organisasjonen bestod av en gruppe hederlige og vise menn med hvite frakker og lange skjegg, men dette kunne ikke vært lenger fra sannheten. I FN er noen av verdens verste menneskerettighetsforbrytere oppnevnt til å lede arbeidet med menneskerettigheter, sier Nordgård.

FNs uttalelser påvirker journalister, jurister og det offentlige ordskiftet, til tross for at de fleste uttalelsene ikke er juridisk bindene.

– MIFF må være på ballen og sørge for at journalisters referanser til FNs uttalelser ikke blir ensidig fremstilt og ikke blir gitt mer verdi enn de fortjener, konkluderer Nordgård.

Les mer på MIFFs temasider: Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig og Svar på anklager mot Israel i FNs menneskerettighetsråd.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart