Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Avslører hvordan organisasjoner jobber mot fred

Shaun Sacks fra NGO Monitor under MIFFs Israel-konferanse 2023.
Shaun Sacks fra NGO Monitor talte på Israel-konferansen.

Shaun Sacks jobber som forsker i NGO Monitor, en israelsk organisasjon som analyserer aktivitetene til ikke-statlige organisasjoner som påstår at de fremmer menneskerettigheter og humanitære formål. Men deres analyser viser at mange organisasjoner ikke jobber for fred, men mot fred.

– Jeg skal snakke om hvilke rolle slike organisasjoner spiller for at det ikke er blitt fred i den israelsk-palestinske konflikt, fortalte Sacks under MIFFs Israel-konferanse på Fornebu.

I begynnelsen var det noen få organisasjoner som først og fremst jobbet for fred mellom israelerne og palestinerne. Men etter den Andre intifada eksploderte antallet menneskerettighetsorganisasjoner – med økonomisk støtte fra europeiske land.

– Vi gikk fra noen få organisasjoner til flere hundre organisasjoner i Israel og i de palestinske selvstyreområdene. I dag er det hundrevis av organisasjoner som jobber med menneskerettigheter i disse områdene, forklarte Sacks.

NGO Monitor ble opprettet for å overvåke disse organisasjonene, som gjennom årene ble stadig mer kritiske til Israel. Organisasjoner som har fått store pengesummer fra Europa, spesielt fra de nordiske landene, har blant annet kjempet for boikott av Israel og vært motstandere av samhandling mellom israelere og palestinere.

– Det strømmer penger fra europeiske land til disse organisasjonene. Og ingen tør å stille spørsmål ved disse menneskerettighetsorganisasjonene, så de kan komme med en ene påstanden etter den andre uten å bli imøtegått, fortalte Sacks.

Tidligere på dagen holdt israelsk-arabiske Yahya Mahamid foredrag om Abraham-avtalene, som gjorde at Israel normaliserte forholdet til flere arabiske land. Mahamid var aktiv i arbeidet med avtalene. Fredag fortalte han om hvordan han gikk fra å bli opplært til å hate jøder til å bli kampsoldat i det israelske forsvaret.

Søndag blir det foredrag av journalist og forfatter Matti Friedman, som skal holde foredrag om «Israel og mediene» og «Jødene fra arabiske land».  I tillegg kommer Israels ambassadør til Norge Avi-Nir Feldklein for å redegjøre for den aktuelle situasjonen i Israel.

Her kan du se hele foredraget til Sacks i opptak:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart