Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

47 dager med krig oppsummert på 8 minutter

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. (Foto: MIFF)
MIFF ble utfordret av en tv-stasjon til å gi en oppdatering om krigen mellom Israel og Hamas.

På dag 47 av krigen – her er en 8 minutters oppsummering av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Og her er budskapet, hvis du heller vil lese det

6. oktober var Israel på vei til å inngå fredsavtale med verdens mest innflytelsesrike sunni-muslimske land. Det lå i kortene for en saudi-amerikansk-israelsk avtale at også palestinerne skulle få fordeler. En avtale mellom Riyadh og Jerusalem vil bli en utvidelse av Abraham-avtalene fra 2020, et sterkt vitnesbyrd om at muslimer og jøder kan leve sammen i fred og ha fokus på utdanning, teknologi, og handel. Da avtalene ble oppkalt etter Abraham, var det i erkjennelse av at israelere og arabere, jøder og muslimer er fettere. Jødene er en urbefolkning i Midtøsten og en jødisk stat er ikke et fremmedelement.

7. oktober rykket tusenvis av palestinere fra Gaza inn i Israel. På en musikkfestival og i en rekke israelske byer og landsbyer drepte de over 1200 israelere, skadet tusenvis og tok over 240 som gisler. Det store flertallet av ofrene var sivile. Hamas ledet an i den brutale massakren, men også Islamsk Jihad, PFLP, PRC og Al-Aksa Martyrbrigader deltok. Terroristene meide ned kvinner og barn, voldtok, torturerte og drepte på de mest bestialske vis. Massakren kom som en overraskelse på mange, men Hamas har helt siden grunnleggelsen i 1988 tatt til orde for folkemord på jøder.

Israel-kritikere sier at 7. oktober-massakren ikke skjedde i et vakuum. Det er riktig. Massakren kom etter tiår med antisemittisk oppvigleri ikke bare fra Hamas, men også fra palestinske selvstyremyndigheter. Gaza-terroristene har lært på skolen å «ofre blodet» for å «eliminere maktrøverne» og «utrydde restene av utlendingene». I femte klasse har de lært at martyrdød og jihad er «den mest viktige mening med livet» og at jøder er «fiender av islam». Terroristene fra 7. oktober lærte i syvende klasse at Israel er «Satans tjener». Da fikk de også lære at «å ofre livet i kamp er det største».

Til tross for hva NRK og såkalte norske «Midtøsten-eksperter» vil ha deg til å tro, har Hamas aldri gått bort fra sitt mål om å utslette Israel. «Som en jødisk stat med en jødisk befolkning står Israel imot Islam og muslimer,» skriver Hamas. Dette er selvsagt en løgn – to millioner muslimer har et godt liv i Israel. Hamas-charteret vedtatt i 1988 inneholder klassiske antisemittiske konspirasjonsløgner, klart inspirert av nazister eller andre antisemitter i Europa. I 2017 kom Hamas med et nytt policydokument (oppdatert, presisering: uten at det erstattet charteret!), men også dette avviser ethvert alternativ til en full og fullstendig frigjøring av Palestina, fra elven til havet. Med andre: Israel skal fortsatt utslettes.

Når jeg gjør dette opptaket 22. november er vi 47 dager inn i krigen mellom Israel og Hamas. Dagbladet har fått seg til å skrive at Israel startet krigen. VG har fått seg til å bruke en tidligere aktivist som vil boikotte Israel til å dekke krigen. NRK har publisert en graf med dødstall i konflikten som var full av feil. Nyhetsbyrået NTB har hevdet at grensen mellom Gaza og Egypt har vært stengt. Den samiske avisen Ságat har fremstilt Israels forsvarskrig som «satanisk ondskap». Vi kunne nevnt mange andre eksempler. På overordnet nivå har mediene, og særlig NRK, hatt en dekning som har vært ekstremt ensidig, og alt for lite kritisk til Hamas sin propaganda.

I løpet av disse 47 dagene har den norske regjeringen kastet Israel under bussen en rekke ganger. Først spurte Kongehuset om de skulle kondolere til Israel. Det ble frarådet av Utenriksdepartementet. Statsminister Jonas Gahr Støre måtte presses til å erklære at Hamas er en terrororganisasjon, og det tok fem dager. Regjeringen måtte også presses før de til slutt ble med på en internasjonal uttalelse som fordømte den globale eksplosjonen i antisemittisme. 25. oktober hevdet Støre at «nær halvparten av bygningene på Gaza» var ødelagt, men MIFF viste til FN-statistikk som viste at rundt 7 prosent var ødelagt på det tidspunktet. Med sine overdrivelser og fordømmelser av Israel er regjeringen ansvarlig for å piske opp mye av hatbølgen mot den jødiske staten.

Den kanskje største feilen som regjeringen har gjort, var å stemme for en resolusjon i FNs generalforsamling 27. oktober. Sammen med Russland, Iran og andre diktaturer stemte Norge for en anti-israelsk resolusjon som ikke fordømte Hamas med navn, samtidig som våre demokratiske naboland og nærmeste alliansepartnere – Sverige, Danmark, Finland, Island, Tyskland og Storbritannia – avstod fra å stemme. Mens Støre og utenriksminister Espen Barth Eide snakket om våpenhvile, sa den tidligere amerikanske utenriksministeren Hillary Clinton: «Folk som ber om en våpenhvile nå, forstår ikke Hamas. Det er ikke mulig. Det vil være litt av en gavepakke til Hamas, fordi de vil bruke den tiden til å bygge seg sterkere.»

Også før 7. oktober har Norge hatt en destruktiv rolle. Regjeringen har gitt dine skattepenger til palestinske myndigheter og til FN, selv om skolesystemene deres på Gaza og Vestbredden har forberedt barn og unge på jihad og jødehat. Norge har presset Israel til å la palestinere fra Gaza-stripen få jobbe i Israel. Israelske myndigheter mener nå at noen av disse palestinske arbeiderne hjalp til med kartlegging forut for de bestialske drapene 7. oktober. «Dette plager meg en del,» sier en norsk diplomat til Dagens Næringsliv. Dette plager meg veldig mye. Jeg vil anta at det plager deg også?

På denne dag 47 av krigen har den israelske regjeringen vedtatt en midlertidig stans i kampene mot Hamas. Det er utarbeidet en avtale mellom partene om at barn, mødre og noen kvinner som ble tatt som gisler 7. oktober skal løslates i puljer. Israel har også gått med på å løslate 300 palestinere i bytte mot 50 gisler. For Israel har et hovedmål i krigen vært løslatelse av alle gislene. Men Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at operasjonene vil bli gjenopptatt for å fortsette å ødelegge den militære kapasiteten til Hamas. Terroristene sier de vil gjenta 7. oktober-massakren igjen og igjen hvis de får sjansen – Israel vil sikre at de aldri mer får sjansen.

I årevis har MIFF påpekt at Israel er omgitt av fiender som vil utslette landet. Hizbollah i nord er mye sterkere enn Hamas, og bak dem begge står Iran. Norske medier og norsk skole har i årevis sviktet i å sette kritisk søkelys på Irans destruktive rolle i konflikten. Israel er inne i en langvarig eksistensiell kamp. Hvis du støtter det jødiske folkets rett til sitt eget hjemland, er det nå, mer enn noen annen gang i vår generasjon, tid for å engasjere seg. 7. oktober-massakren var det mest alvorlige angrepet på jødisk liv siden Holocaust. Hvis du vil stå sammen med oss i Med Israel for fred og si «aldri mer Holocaust!» og «aldri mer 7. oktober-massakre!» er du hjertelig velkommen som medlem. Pass også på at du følger med på miff.no og i MIFFs sosiale medier. La det være klart helt til slutt: Hamas vil tape, Israel vil vinne, leve og søke fred med sine naboer! Vi vil alltid være Med Israel for fred! Am Israel Chai!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart