Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Facebook straffer MIFF etter at vi avslørte Mads Gilberts ekstremisme

Når Mads Gilbert gjør V-tegn, handler det ikke om fred, men å beseire Israel. (Skjermdump fra Facebook)
Etter at MIFF avslørte Mads Gilbert støtte til Hamas har Facebook reagert med å straffe MIFF.

14. desember var MIFF den første norske nettsiden som refererte ekstreme uttalelser som den norske legen Mads Gilbert kom med under en tale i Sør-Afrika i november.

Blant annet sa Mads Gilbert: «Den israelske regjeringen og den israelske hæren er feiginger. Feiginger. Feiginger. Når de sitter i sin F-16 jagerbomber, eller sitter i sitt kontrollrom i Tel Aviv og spiller videospill med sine droner og dreper og dreper, er de kanskje modige, men når de møter virkeligheten er de ikke modige [«they are chickens»]. Og det var det som skjedde da den palestinske motstanden brøt ut av Gaza og angrep okkupanten på deres egen jord. De flyktet alle. Fordi de kunne ikke møte ansikt til ansikt en virkelig kamp mellom soldater, de klarer bare en fjernstyrt krig, i en stridsvogn, i et kampfly, i et dronekontrollrom, på avstand. Men den palestinske motstanden, som jeg støtter, er modige, og de møter fienden på bakken mann til mann og [avslutter setningen med noen ord som er vanskelig å oppfatte].»

I talen hevdet Gilbert at han var i Sør-Afrika og holdt talen på oppdrag av Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Da MIFF tok kontakt med sykehuset ble dette kontant avvist av kommunikasjonssjefen.

Fem timer etter at MIFF hadde delt artikkelen på Facebook, mottok vi melding om at «innlegget bryter standardene våre om farlige personer og organisasjoner». Se skjermdumpen under.

MIFFs forsøk på å avsløre en ekstremist som gir støtte til en farlig organisasjon (Hamas står på EUs terrorliste), ble feiltolket av Facebook. Facebook opplyste at det var teknologien deres som hadde kommet fram til dette. Se skjermdump.

I et tredje skjermbilde forklarte Facebook nærmere hvorfor de reagerte på MIFFs innlegg. Det er riktig at Mads Gilbert hyllet et terroristangrep, men da bør Facebook reagere mot Mads Gilbert og ikke mot MIFF som avslører dette.

MIFF klaget på avgjørelsen, men fjerningen av innholdet ble opprettholdt. Se skjermdump.

I andre skjermdumper (se under) kommer det fram hvordan Facebook straffer MIFF. Facebook har blant annet redusert synligheten av distribusjonen på vår side og våre innlegg, og de truer med å fjerne siden hvor MIFF har 40.000 følgere.

  • Kjenner du noen i Facebook-systemet som kan se nærmere på dette, og fjerne MIFFs restriksjoner? Ta kontakt med oss på post@miff.no eller SMS 41 17 67 80.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart