Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hvor var ordførerens moralske kompass etter 7. oktober?

Et israelsk offer fraktes til sykehus etter Hamas-massakren 7. oktober 2023. (Foto: Flash90)
Et av MIFFs lokallag har skrevet brev til ordføreren i protest.

18. desember sendte MIFF Drammen dette brevet til ordfører Kjell Arne Hermansen i Drammen.

7. oktober: Hvor var ordførerens moralske kompass?

Med Israel for fred (MIFF) støtter Israels ønske om å leve i fred med naboene, så ingen behøver å være redd for angrep fra en annen part. Hamas vil noe annet, nemlig fjerne jødene og utradere Israel. 7. oktober viste de metoden: Voldta og drepe sivile og militære i IDF først og fremst.

Etter Hamas’ massakre av jøder 7. okt. ble ordføreren oppfordret til å uttrykke sympati med Israel, men svarte nei; han var redd det ville føre til splittelse i befolkningen. MIFF Drammen er skuffet over det. Det er viktigere å ta et klart moralsk standpunkt enn å håpe at alle skal være enige. Vi vil tro ordføreren ser forskjell på en terror-organisasjon som bevisst dreper sivile, og en stat som prøver å unngå sivile tap.

Israel ønsker ikke å fordrive palestinerne. Israel har sagt at etter krigen bør de palestinerne som vil leve i fred med Israel, overta sivilt styre på Gaza.  Hamas, derimot, har som mål å overta hele området «fra elva til havet». Lederen for Hamas har sagt at det ikke er plass til Israel, og at de vil gjenta 7. oktober om og om igjen. Ingen land kan ikke leve med en slik nabo. Det er nødvendig å slå ut Hamas militært.

Mange har klaget på Israel for det høye antallet sivile som er drept. Tallene til Hamas kan man ikke stole på. Men uansett antall: Hamas har brukt sykehus, moskéer, boligblokker og skoler til militære formål, da er dette militære mål, og da har Hamas skylden for at sivile er drept.

Israel har virkelig gjort mye for å unngå at sivile skulle bli drept:  Før hvert angrep har IDF bedt sivilbefolkningen komme seg unna: Det er sendt over 4 mill SMS, 1,5 mill flyveblad og 20.000 telefoner. Ingen annen krigførende part har gjort det samme. Det anslås at forholdet drepte sivile / krigere er 2:1.  Dette er mye lavere enn i krigene i Irak og Afghanistan. Israel bad tidlig befolkningen komme seg sørover, men Hamas hindret dem; til og med skjøt på folk som var på vei!

Samfunnet vårt er bygd på moralske verdier, grunnlaget er menneskesynet: Alle er likeverdige  Dette kommer fra Bibelen og er felles for Norge og Israel, ja for hele den vestlige sivilisasjon. Islam har et annet menneskesyn; muslimene er øverst, jødene på bunnen. Her er det lett å ta moralsk standpunkt.

Vi oppfordrer ordføreren til å være tydelig i moralske spørsmål, både lokalt og globalt. 

Med hilsen Med Israel for fred, Drammen,

Karl Frode Hilton, leder.               Dag T Elgvin, sekretær.  


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart