Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Terror halvert i 2005

Antallet israelere drept i palestinsk terror fortsetter å synke. Fra intifadaens mest dødbringende år i 2002, da 453 israelere ble drept, har antallet drepte blitt omlag halvert hvert år.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Antallet israelere drept i palestinsk terror fortsetter å synke. Fra intifadaens mest dødbringende år i 2002, da 453 israelere ble drept, har antallet drepte blitt omlag halvert hvert år.

Fra 2004 til 2005 er 55 prosent færre israelere drept.

– Vi har bevist at vi kan redusere antall terrordrepte fra 450 personer i året til 50. Men husk at i 1999 var det bare én person som ble drept i palestinsk terror. Vår oppgave er å redusere tallet videre til et minimum, sier en høyt rangert IDF-offiser til Jerusalem Post.

Det siste året er 52 israelere drept i terrorangrep. Av disse var 43 sivile. Israelske sikkerhetsstyrker har i samme periode stanset 12 planlagte selvmordsaksjoner i deres siste fase, opplyser IDF. I 2004 var det 14 selvmordsbomber, hittil i 2005 har det vært fem. 637 israelere ble skadet i angrepene det siste året.

Jihad trapper opp
Statistikk-tallene viser at Islamsk Jihad har trappet opp sin terroraktivitet, mens Hamas kun har stått bak en selvmordsaksjon i Israel det siste året.
I følge Betselem, en israelsk organisasjon som overvåker menneskerettigheter i de palestinske områdene, er 170 palestinere drept av israelske sikkerhetsstyrker de første elleve månedene av 2005. Dette er en stor nedgang i forhold til 2004, da 812 palestinere ble drept.

– I 2003 var det hele palestinske skoleklasser i Nablus som meldte seg som selvmordsbombere. Det skjer ikke lenger, sier IDF-offiseren som orienterte pressen om de siste statistikk-tallene. Et økende fremtidshåp i den palestinske befolkningen, sikkerhetsbarrieren, avstraffelser fra IDFs side og den midlertidige våpenhvilen som PA-formann Mahmoud Abbas har forhandlet frem er forklaringer på nedgang i terroren.

Etter Israels tilbaketrekning fra Gaza-stripen er antallet Kassam-raketter og granater skutt inn i Israel redusert med 80 prosent. I årets siste kvartal ble det skutt 78 prosjektiler, mot 304 i tredje kvartal.

Langs Israels nordgrensen økte angrepene fra 18 i 2004 til 31 i 2005.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart