Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Vil gjenopplive Jordan-elva

Israelske ingeniørsoldater legger en midlertidig bru for stridsvogner over Jordan-elven. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske ingeniørsoldater legger en midlertidig bru for stridsvogner over Jordan-elven. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Vannføringen i Jordan-elva er i dag bare 5 prosent av hva den en gang var. Nå kan man vasse over Jordan. Resten av vannet er avledet av Syria, Jordan og Israel.

De tre landene bruker vannet i Jordan til vanning og drikkevann. I tillegg til at det er lite vann, er elva og området rundt ganske forurenset.

 

Bibelens elv

Jordan er Bibelens elv. Ifølge min databibel er ordet Jordan nevnt ca. 180 ganger i Bibelen, 15 av dem i Det nye testamentet. I den sørlige delen av Jordan gikk Israels folk over elva og inn i det lovede landet. Døperen Johannes døpte Jesus i Jordan-elva.

 

Overskudd på vann

Mesteparten av Israel er vannfattig, ørken og halvørken. Israel har slitt med vannmangel så lenge det har vært til. Men nå har Israel for første gang overskudd av vann. Det skyldes et hardt og målbevisst arbeid med store investeringer. Det dreier seg først og fremst om to faktorer; a) Gjenbruk av vann: 75 prosent av avfallsvannet blir brukt om igjen. B) Neste år vil 85 prosent av drikkevannet i Israel være avsaltet sjøvann. Og prosenten vil øke ytterligere. Summen av alt dette, og mye annet, er at Israel nå har mulighet for å gjennomføre miljøtiltak som tidligere var umulige.

 

Tiltak for Jordan

150 millioner kubikkmeter vann skal tilbakeføres til Jordan, slik at vannføringen blir større. En følge av det er at man håper at turiststrømmen vil øke, særlig av kristne pilegrimer. Omtrent halvparten av de ca. 300.000 turistene som kommer til Israel hver måned, er kristne.

Regjeringen vil bruke store beløp på å rense opp elveløpet og områdene i tilknytning til det. Det skal bygges campingplasser og andre overnattingssteder.

Det skal bygges et renseanlegg for avfallsvann ved den sørlige enden av Gennesaretsjøen. Det skal forbedre vannkvaliteten.

I noen av områdene ligger det miner fra tida da det var konflikt mellom Israel og Jordan. Også dette skal det ryddes opp i. Gamle militære utposter skal bygges om til turiststeder.

 

Kilde: En artikkel fra Reuters gjengitt av Yediot Aharonot 21. juli 2012.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart