Det meldes opp mot 40 varmegrader i Tel Aviv i helgen. Andre steder kan temperaturen nå 46 grader. (Foto: Flickr)

Israel forbereder seg på hetebølge

Det kan bli opp mot 43 varmegrader i løpet av helgen.

En hetebølge er på vei mot Israel, med temperaturer som kan stige opp mot 46 grader i deler av landet. Det melder meteorologisk institutt i Israel.

Helsedepartementet sendte torsdag ut en advarsel til eldre personer og personer med underliggende sykdom og ba dem om å holde seg innendørs, unngå unødvendige fysiske anstrengelser og drikke godt med veske.

Varmen begynte å bygge seg opp allerede onsdag. Innen lørdag vil det i de fleste regioner være høye eller ekstremt høye temperaturer. I Tel Aviv kan det bli opp mot 40 varmegrader. I Beersheba kan det bli opp mot 42 grader. I områdene sør for Genesaretsjøen i Nord-Israel kan det bikke 43 grader.

Hetebølgen er ventet å holde seg også inn i neste uke. Temperaturene kan også komme til å stige ytterligere. I Bet-Sjean og Tiberias i Nord-Israel kan temperaturen stige opp mot hele 46 grader innen tirsdag.

I juli i fjor opplevde landet de varmeste temperaturene som noensinne er målt siden opprettelsen av staten Israel, med 49,9 grader i området sør for Dødehavet. Men den høyeste temperaturen som noensinne er målt i området var 54 varmegrader ved kibbutz Tirat Zvi nord i Jordandalen tilbake i 1942.

Det varme og tørre været førte til flere store skogbranner i Israel i fjor.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart