Torsdag 3. september ble det målt den høyeste temperaturen i Jerusalem på over 100 år. (Foto: Turistdepartementet)

Jerusalem koker – høyeste temperatur på over 100 år

Og enda varmere kan det bli.

Torsdag 3. september ble det målt rekordvarme i den israelske hovedstaden Jerusalem, da gradestokken krøp opp til hele 42,3 grader, ifølge landets meteorologiske tjeneste. Det er den høyeste temperaturen som er målt i byen siden den historiske rekorden på 41,1 grader i 1902.

Men det er langt fra sikkert at rekorden blir stående særlig lenge. Fredag er det meldt at temperaturen kan overstige gårsdagens rekord.

Kun én gang tidligere har gradestokken passert 40 grader i Jerusalem de siste 100 årene. Det var da det ble målt 41 grader i 2010.

Slike ekstreme temperaturer er uvanlig i den israelske hovedstaden, som vanligvis har lavere temperatur enn resten av landet på grunn av sin beliggenhet. Byen ligger også høyere enn 800 meter over havet.

Varmerekorden i Jerusalem er likevel noe «kjøligere» enn mange andre steder i Israel. Nylig ble det målt 47 og 45 grader i henholdsvis øvre Galilea og Jordandalen. I juli 2019 ble det mål hele 49,9 grader i området sør for Dødehavet. Det er den høyeste temperaturen noensinne målt siden opprettelsen av staten Israel.

Anerkjent klimaforsker mener Israel vil bli enda varmere:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart