Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tusenvis skal delta i verdensrekordforsøk

Mye av søpla som kastes langs strendene ender opp i havet. Nå skal strendene i Israel ryddes. (Illustrasjonsfoto: Pikist/CC)

Tusenvis av frivillige forventes å delta i en enorm opprydningsaksjon av strendene i Israel langs Middelhavet, Rødehavet og Genesaretsjøen. Målet er å slå verdensrekorden for tidenes største opprydningen i strandsonen.

Verdensrekordforsøket organiseres av miljøbevegelsen, lokale myndigheter og tusenvis av frivillige for å øke bevisstheten om hvor viktig det er å ta vare på strendene og holde dem ryddig. De ønsker også å påvirke politikerne til å opprette flere marine nasjonalparker, til å forby plast ved strendene og til håndhevelse av reglene.

Flere israelske kystbyer har forbud mot bruk og salg av engangsplast ved strendene. Hvert år kastes rundt åtte millioner tonn plast i verdens hav.

En studie utført av Miljødepartementet og Israel Oceanographic and Limnological Research Institution viste at rundt 70% av alt avfallet i havet består av plastposer og emballasjer. I forbindelse med koronapandemien er det også blitt kastet mye masker og hansker langs strendene.

Søpla ødelegger ikke bare landskapet, men setter også vannkvaliteten og det marine livet i fare. Opprydningen av strendene vil foregå ved 100 steder langs Middelhavet, Genesaretsjøen og Rødehavet, skriver Jerusalem Post.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart