Mye av søpla som kastes langs strendene ender opp i havet. Nå skal strendene i Israel ryddes. (Illustrasjonsfoto: Pikist/CC)

Tusenvis skal delta i verdensrekordforsøk

Tusenvis av frivillige forventes å delta i en enorm opprydningsaksjon av strendene i Israel langs Middelhavet, Rødehavet og Genesaretsjøen. Målet er å slå verdensrekorden for tidenes største opprydningen i strandsonen.

Verdensrekordforsøket organiseres av miljøbevegelsen, lokale myndigheter og tusenvis av frivillige for å øke bevisstheten om hvor viktig det er å ta vare på strendene og holde dem ryddig. De ønsker også å påvirke politikerne til å opprette flere marine nasjonalparker, til å forby plast ved strendene og til håndhevelse av reglene.

Flere israelske kystbyer har forbud mot bruk og salg av engangsplast ved strendene. Hvert år kastes rundt åtte millioner tonn plast i verdens hav.

En studie utført av Miljødepartementet og Israel Oceanographic and Limnological Research Institution viste at rundt 70% av alt avfallet i havet består av plastposer og emballasjer. I forbindelse med koronapandemien er det også blitt kastet mye masker og hansker langs strendene.

Søpla ødelegger ikke bare landskapet, men setter også vannkvaliteten og det marine livet i fare. Opprydningen av strendene vil foregå ved 100 steder langs Middelhavet, Genesaretsjøen og Rødehavet, skriver Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart