Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Trær som kaster kjølige skygger ned mot sykkel- og gangstier er helt essensielt i et varmt land som Israel. Nå skal myndighetene plante 450.000 nye trær for å få enda mer skygge og kjølige lunger i landets byer. Dette bildet er fra en allé i Tel Aviv. (Foto: Flash90)

450.000 nye trær skal kjøle ned israelere

Prosjektet koster sju milliarder kroner og skal pågå frem til 2040.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Alle som har oppholdt seg i Israel om sommeren vet hvor kjærkomment det er med skygger. Nå har israelske myndigheter kommet med en ny plan for å skape mer skygge og kjølige lunger.

Regjeringen har godkjent en plan om å plante rundt 450.000 trær i byer over hele Israel i løpet av de neste tiårene, skriver Israel Hayom.

Trærne skal sørge for skygge langs 3200 kilometer med gangvei i 100 byer og lokalsamfunn i Israel innen 2040. Langs de travleste sykkel- og gangstiene skal det nærmest bli en kontinuerlig skygge.

Klimaendringer gjør at temperaturene i Israel blir stadig høyere. Fra 1950 til 2017 økte gjennomsnittstemperaturen i Israel med 1,4 grader, langt høyere enn gjennomsnittet på jorden. Forskere frykter at temperaturen i Israel i snitt vil øke med fire grader innen 2100. Det er en av årsakene til at man ønsker å plante nesten en halv million trær.

«Den israelske regjeringen har plassert klimakrisen øverst på listen av prioriteringer, og en betydelig del av håndteringen er urban treplanting», skriver Miljødepartementet på sine nettsider.

I tillegg til å gi etterlengtet skygge vil trærne også bidra til å fremme turgåing og sykling, en sunnere livsstil og skape friskere luft i byene.

Mange byer, som Tel Aviv, har i allerede i dag store alleer med trær på begge sider. I tillegg til planting av nye trær skal myndighetene også legge planer for å bevaring ev eksisterende trær. Programmet er ventet å koste nesten sju milliarder kroner.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart