Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Trær som kaster kjølige skygger ned mot sykkel- og gangstier er helt essensielt i et varmt land som Israel. Nå skal myndighetene plante 450.000 nye trær for å få enda mer skygge og kjølige lunger i landets byer. Dette bildet er fra en allé i Tel Aviv. (Foto: Flash90)

450.000 nye trær skal kjøle ned israelere

Prosjektet koster sju milliarder kroner og skal pågå frem til 2040.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Alle som har oppholdt seg i Israel om sommeren vet hvor kjærkomment det er med skygger. Nå har israelske myndigheter kommet med en ny plan for å skape mer skygge og kjølige lunger.

Regjeringen har godkjent en plan om å plante rundt 450.000 trær i byer over hele Israel i løpet av de neste tiårene, skriver Israel Hayom.

Trærne skal sørge for skygge langs 3200 kilometer med gangvei i 100 byer og lokalsamfunn i Israel innen 2040. Langs de travleste sykkel- og gangstiene skal det nærmest bli en kontinuerlig skygge.

Klimaendringer gjør at temperaturene i Israel blir stadig høyere. Fra 1950 til 2017 økte gjennomsnittstemperaturen i Israel med 1,4 grader, langt høyere enn gjennomsnittet på jorden. Forskere frykter at temperaturen i Israel i snitt vil øke med fire grader innen 2100. Det er en av årsakene til at man ønsker å plante nesten en halv million trær.

«Den israelske regjeringen har plassert klimakrisen øverst på listen av prioriteringer, og en betydelig del av håndteringen er urban treplanting», skriver Miljødepartementet på sine nettsider.

I tillegg til å gi etterlengtet skygge vil trærne også bidra til å fremme turgåing og sykling, en sunnere livsstil og skape friskere luft i byene.

Mange byer, som Tel Aviv, har i allerede i dag store alleer med trær på begge sider. I tillegg til planting av nye trær skal myndighetene også legge planer for å bevaring ev eksisterende trær. Programmet er ventet å koste nesten sju milliarder kroner.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart