Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Chahi Ariel med det som er verdens største jordbær. (Foto: Guinness rekordbok)

Verdens største jordbær dyrket i Israel

Jordbæret som veide 289 gram er registrert som verdens største jordbær i Guinness verdensrekorder.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israelske Ariel Chahi har fått registrert et jordbær som verdens største i Guinness verdensrekorder. Jordbæret ble plukket 12. februar 2021, men har ligget på frys i ett år frem til det ble godkjent som verdensrekord.

– Vi har ventet på resultatet i ett år. Det har ligget i fryseren imens, så det er ikke like vakkert som det var før, sier Chahi til Yedioth Ahronot.

Jordbæret ble målt til å veie 289 gram. Forrige rekord var 250 gram. Det israelske jordbæret er 18 cm langt, fire cm tykt og 34 cm i omkrets. Det ble dyrket på et jorde i nærheten av Netanya i det sentrale Israel.

Denne varianten av jordbær heter Ilan, og den er kjent for å være større enn andre typer jordbær, ifølge Guinness.

– Det er veldig gøy å være med i Guinness verdensrekorder, sier bonden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart