Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Norge fortsetter å gi bistand til politisk kamp mot Israel

Den norske regjeringen økte sin bistand til palestinerne med 10,5 prosent fra år 2006 til 2007.
MIFF har tidligere rapportert at palestinerne mottar mye mer norsk støtte per innbygger enn noe annet land. Økningen i bistand til palestinske områder i 2007 er langt større enn den generelle økningen i bistandsbudsjettet. Dermed utvides gapet mellom støtten til palestinerne og fattige afrikanske land.
MIFF har tidligere rapportert at palestinerne mottar mye mer norsk støtte per innbygger enn noe annet land. Økningen i bistand til palestinske områder i 2007 er langt større enn den generelle økningen i bistandsbudsjettet. Dermed utvides gapet mellom støtten til palestinerne og fattige afrikanske land.

I dag presenterer MIFF en full oversikt over myndighetene og organisasjonene som den norske bistanden ble kanalisert gjennom i år 2007.

550.000 kroner ble gitt i bistand til Gaza kommune. Den militante islamistbevegelsen Hamas tok makten på Gaza-stripen i et brutalt kupp i juni 2007.

1,4 millioner kroner ble gitt direkte til PLO. Fatah er den største bevegelsen innen PLO. Deres mål, etter organisasjonens grunnlov, er «fullstendig frigjøring av Palestina, og utrydding av zionistenes økonomiske, politiske, militære og kulturelle eksistens».

2,8 millioner kroner ble gitt til Palestinakomiteen.

6,6 millioner kroner ble gitt til «Pal Negotiation Affairs Department», noe som antyder at Norge støtter de palestinske forhandlerne.

Bekrefter rapport
Tallene fra NORAD bekrefter, som MIFF tidligere har rapportert, at norsk bistand går til organisasjoner som fører en intens politisk kamp mot Israel. Blant de norske og internasjonale organisasjonene som kanaliserer hjelpen til palestinerne, er det grupper som indirekte eller direkte ikke anerkjenner Israel som en jødisk stat.

Støtter «Israel» med arabisk flertall
I 2007 ble 29 millioner kroner av den norske bistanden til palestinerne gitt gjennom Norsk Folkehjelp. Bare Norges Røde Kors fikk et større beløp; 36 millioner kroner.

Norsk Folkehjelp støtter åpent det palestinske kravet om «rett til å vende tilbake» for over fire millioner palestinske flyktninger. Dersom en tilbakevending skulle blitt gjennomført, ville det raskt bety slutten på Israel som en stat med jødisk flertall.

Også Palestinakomiteen (2,8 millioner kroner) er blant organisasjonene som støtter kravet om palestinernes «rett til å vende tilbake». Kirkens Nødhjelp fikk 14 milllioner kroner.

Ensidig kritikk
Flere av de norske organisasjonene som får støtte har en lang historie i å gi Israel ensidig kritikk, uten å nevne aktivitetene til væpnede palestinske grupper med et ord. Et ferskt eksempel på dette er Norsk Folkehjelps pressemelding fra 26. mars 2008, hvor «Israels krigføring» og «okkupasjonsmaktens overgrep» blir fordømt. Det nevnes ikke med et ord at Israel, i følge IICC, var angrepet med over 270 raketter fra Gaza-stripen i perioden fra 26. februar til 24. mars.

Norsk Folkehjelp støtter også en rekke anti-israelske prosjekter, for eksempel ulike «Stopp Muren»-kampanjer og grupper som oppfordrer til akademisk boikott av Israel.

Boikotter Israel
En rekke organisasjoner som mottar norske bistandspenger går åpent inn for boikott av Israel. Blant disse er Fellesutvalget for Palestina (240.000 kroner) og Palestinian Centre for Human Rights (420.000).

I tillegg mottok LO 884.000 kroner. Flere av LOs lokallag støtter boikott-aksjoner mot Israel.

Hebron Rehabilitation Committee (HRC) mottok 1,1 millioner kroner i norske bistandspenger. Den israelske organisasjonen NGO Monitor hevder HRC ignorerer den jødiske forbindelsen til Hebron, inkludert Patriarkenes grav.

– Det er vanskelig å se hvordan HRC fremmer målene om å redusere fattigdom og skape fred, kommenterte NGO Monitor i januar 2007.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart