Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Den enkle sannheten kan bidra til fred

Utenriksminister Jonas Gahr Støre tok med rette kraftig avstand fra Irans president Mahmoud Ahmadinejads tale på FN-konferansen i Genève, men bare på helt generelt grunnlag. Ahmadinejad brukte store deler av talen på angripe Israel. Derfor var det skuffende at Støre ikke brukte et eneste ord i sin tale til å forsvare den jødiske staten.

Ahmadinejad, fremtredende palestinske ledere og alt for mange norske «Midtøsten-eksperter» ser på jødene og den jødiske staten som et fremmedelement i Midtøsten. Dette tankegodset bygger på en løgn og tjener ikke freden.

Farlig benektelse
Sannheten er at jødene har en årtusenlang historisk, religiøs og kulturell tilknytning til Jerusalem spesielt, og til landområdet mellom Middelhavet og Jordan-elven generelt.
– Benektelse av jødenes eldgamle forbindelse til landet er mer alvorlig enn Holocaust-benektelse, mener Max Singer, en amerikansk-israelsk akademiker ved Hudson Institute og Bar-Ilan universitetet.

Den moderne staten Israel ble ikke opprettet på grunn av Holocaust, påpeker Singer. Allerede en generasjon før den andre verdenskrig hadde Folkeforbundet bestemt at jødene skulle få et hjemland i Palestina (24. juli 1922).

– Jødene gjør krav på landet basert på deres følelsesmessige og religiøse tilhørighet som går sammenhengende tilbake til eldgammel tid – ikke som en kompensasjon for seks millioner døde, skrev Singer i Jerusalem Post 26. mai.

Løgnene fortsetter
Benektelse av jødenes historiske tilknytning til landområdet Palestina er dessverre utbredt både i Iran og de palestinske selvstyremyndighetene (PA). I iransk undervisningsmateriell blir de første årene av kristendommens historie fortalt uten at det nevnes med et ord at Jesus, hans disipler og innbyggerne i Palestina på den tiden var jøder (The War Curriculum in Iranian Schoolbooks, side 90).

Yasser Arafat utropte Jesus som «palestiner» og avviste til det siste at det noen gang fantes et jødisk tempel i Palestina. Terje Rød-Larsen fortalt oss, først etter PLO-lederens død, at han «løy hele tiden», men Arafats løgner blir dessverre videreført i det palestinske samfunnet.

– Tempelet var aldri i den hellige by, og var absolutt aldri på stedet for Al-Aqsa moskeen, sa PA-minister for landbruk og velferd til den offisielle palestinske tv-kanalen 16. april 2009.
Man kunne vente at den palestinske historielæreren Nazmi al-Ju’ba ved universitetet i Bir Zeit burde vite bedre. Han innrømmer at «hebreerne» kom til Jerusalem i det første årtusen før Kristi fødsel, men hevder «deres herredømme over Jerusalem varte bare en kort stund».

– Til dags dato kan man ikke peke på et eneste element i Jerusalem som er relatert, historisk sett, til denne perioden, eller noe element som er historisk relatert til den hebraiske kultur, sa Al-Ju’ba på palestinsk tv 27. februar 2009.

Få fram sannheten
Dette er opplæringen som blir gitt til palestinske barn: Det eksisterte aldri noe jødiske kongedømme i landområdet Palestina. Det var aldri noe jødisk tempel i Jerusalem. – Slike løgner blir bevisst spredt av palestinske ledere.
Dette er ikke bare en alternativ historiefortelling som vi må leve med at Israels motstandere holder i live. Denne falske historien gir delvis forklaring på hvorfor palestinerne nekter å inngå fred, for så lenge palestinerne tror at jødene aldri var her før, vil de se jødene som en fremmed kolonimakt uten noe moralsk legitimitet eller rett til landet, påpeker Singer.

Så lenge de palestinske lederne framstiller den jødiske staten som en inntrenger og et fremmedelement, gir de ikke sin egen befolkning noen mulighet til å inngå kompromisser. Ved å benekte velkjente historiske fakta – inkludert grunnleggende kristendomshistorie – blir det palestinske folk nektet det moralske og psykologiske grunnlaget for å inngå en ærefull fred med Israel.

Neste gang kan Støre og norske myndigheter bidra til å skape fred ved å gi Ahmadinejad og palestinske ledere litt voksenopplæring: Det var et betydningsfullt jødisk kongedømme mellom Middelhavet og Jordan-elven allerede for tre tusen år siden. Det var et jødisk tempel på Tempelplassen flere hundre år før Muhammed ble født.

Denne enkle sannheten kan bidra til fred.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart