Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Svar til flaggtyvene i Trondheim

Politiet i Trondheim starter etterforskning av flaggtyveriet fra MIFFs stand i Trondheim lørdag 18. februar.
Her løper tyven avgårde med det israelske flagget. Kvinnen som er anmeldt for tyveriet har flere verv i RKU, leder et av SOS Rasismes flere hundre lokallag og har et verv på nasjonalt nivå i organisasjonen, skriver Dagbladet. Se bildet i full oppløsning. (Foto: Roy-Cato Myrvang)

 

Etterforskningen bør være raskt avsluttet. Dagbladet gikk fredag langt i å avsløre identiteten til jenta som løper bort fra åstedet med flagget i hånden. De dokumenterer også at Kenneth Fuglemsmo, leder i RKU og nestleder i SOS Rasisme, deltok under aksjonen mot MIFF-standen.

Aksjonistenes anklager
Overfor Dagbladet forklarer de unge kommunistene seg slik:

– Det er mange palestinere i Norge i dag, som har flyktet fra det sionistiske terrorhelvetet og MIFF tramper på disse. Anstendige mennesker føler ingen medynk med en propagandaorganisasjon for den rasistiske sioniststaten Israel, sier Fuglemsmo.

– Fascister og nazister bør nektes ytringsfrihet. Israel er den mest fascistiske staten i verden og tramper på et helt folkeslag og jævlig mange mennesker. Det er helt forkastelig. Vi blir ekstremt provosert over at folk forsvarer den folkerettsstridige nasjonen, sa Fuglemsmo til MIFF tidligere i uken.

– Hva er vel et lite flagg mot et helt land? Hva er en rampestrek mot Israels rasisme satt i system? Sioniststaten Israel er en rasistisk stat på okkupert jord. Støtte til fascister er ikke ønsket i våre gater, skriver den unge kvinnen i en e-post.

MIFFs svar
Her er MIFFs svar på anklagene, med mer informasjon i alle lenkene.

Til tross for alle israelernes påståtte og faktiske synder, har palestinerne det bedre enn sine naboer i Egypt på FNs Human Development Index. Mange arabere har hatt stor fordel av Israel.

Til tross for alt Mads Gilbert og Sidsel Wold måtte si, fulgte Israel krigens regler «godt over gjennomsnittlig» under Gaza-krigen i 2008/2009.

MIFF tramper ikke på palestinerne i Norge. Vi ønsker dem alt godt, og vi ønsker deres brødre i Midtøsten alt godt. Vi påpeker at et stort flertall av israelere går inn for en løsning som kan være god for alle.

MIFF er en norsk interesseorganisasjon, finansiert av nesten 4500 medlemmer over hele landet. Gjennom vårt nettsted, våre stand og andre aktiviteter er det vår hovedoppgave å formidle hvordan folk flest i Israel tenker.

Israel er absolutt ikke den mest fascistiske staten i verden. Undersøkelser blant palestinerne viser konsekvent over flere år at palestinerne anser Israels demokrati for å være bedre enn demokratiet i land som USA, Frankrike, Tyskland og andre. – Jeg vil heller bo i Israel som en annenklasses borger, enn som en borger av første klasse i Kairo, Gaza eller Ramallah, sier den arabiske journalisten Khaled Abu Toameh.

Etter flere hundre år som minoritet i Europa og arabiske land, blir jødene fortsatt behandlet som fremmede. Det sier alt om behovet for en jødisk stat. Hvordan jøder ble behandlet i Trondheim vinteren 2010/2011, bare bekrefter dette.

Før 1948 utgjorde jødene en minoritet på ca. 2 prosent i de arabiske landene. I over 1300 år var de systematisk diskriminert i muslimske land. Israels areal, uten Vestbredden og Gaza, utgjør kun 0,18 prosent av arealet til 17 arabiske stater som er medlemmer i Den arabiske liga. Dette lille stykket nekter jødene å miste. Etter 1948 er jødene i praksis jaget fra 99,82 prosent av det arabiske området, fra områder hvor jøder hadde bodd i over to tusen år.

Nesten alle jøder har flyktet fra det arabiske området (og i stor grad fra resten av det muslimske området også), og nesten ingen kan tenke seg å flytte tilbake ut fra den statusen alle slags minoriteter har der. Israel er det eneste ørlille området jødene har. Da er det meget rimelig, og overhodet ikke rasistisk, at jødene sørger for å få beholde flertallet i Israel.

De unge kommunistene fra Trondheim ser nok på hele Israel som okkupert jord, akkurat som den nazi-inspirerte, islamistiske terrororganisasjonen Hamas. Andre påpeker at Israel okkuperer Vestbredden. Israels okkupasjon av Vestbredden er lovlig inntil landet får en avtale som gir sikre og anerkjente grenser.

Hovedårsaken til at konflikten fortsatt pågår, er at palestinske og arabiske ledere ikke vil godta en stat med jødisk flertall.

Her er noe mer relevant lesestoff til tyvene i Trondheim:

Hvordan venstresiden bør forholde seg til Israel

– Alt for ofte dømmer folk jøder, Israel og israelske statsborgere etter ekstremt forskjellige standarder enn når de dømmer enhver annen «nasjon», påpeker Eirik Eiglad.

Jødene har mye erstatning til gode
Israel kan betale erstatning til palestinerne etter hvilke satser det skal være – hvis bare jødiske flyktninger får etter de samme satsene.

Om ulik mediedekning og annen rasisme
Alt det gale Israel måtte kunne beskyldes for, får mange ganger mer mediadekning enn mye verre handlinger fra nabolandenes og andres side. Alle ville forstå at en slik dekning er rasisme og er egnet til å piske opp hat, og er helt uforsvarlig. Det er bare når det går ut over jødenes stat man ikke vil forstå dette.

Hva er galt med den norske mediedekningen?
Last ned 43 siders PDF som inneholder en rekke eksempler på skjevheten i norsk mediedekning av Israel, inkludert flere medieundersøkelser fra de siste årene.

Norske medier og Israel
Hva er galt med den norske mediedekningen av Israel og Midtøsten? Temasiden omtaler også utenlandske mediers dekning av Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart