Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

NRKs Midtøsten-dekning til Kringkastningsrådet

28. april skal Kringkastingsrådet debattere NRKs Midtøsten-dekning. I forkant har de bestilt en evaluering av Cecilie Hellestveit og en kvantitativ undersøkelse fra sin egen analyseavdeling.

Saken tar utgangspunkt i en konkret klage som ble sendt til NRK i høst av ambassaderåd Aviad Ivri ved den israelske ambassaden i Oslo (last ned klagen som Word-fil fra ekstern lenke). I forkant av møtet har Kringkastingsrådet engasjert Midtøsten-forsker Cecilie Hellestveit for å foreta «en ekstern og uavhengig evaluering av NRKs dekning av Midtøsten-konflikten, med særlig fokus på hvordan Israel dekkes/ omtales», opplyser rådssekretær Erik Berg-Hansen. Kringkastingsrådet hadde en lignende evaluering for fire år siden (se fullstendig referat), og Hellestveit er derfor bedt om konsentrere seg om dekningen de siste 2-3 årene. Det er ikke gitt noe skriftlig mandat til Hellestveit, men hun skal ha fått muntlig beskjed om å la evalueringen omfatte både Dagsrevyen, Urix, Dagsnytt Atten og utvalgte dokumentarfilmer om temaet i perioden. Kringkastingsrådet har også bedt NRKs analyseavdeling om å foreta en representativ kvantitativ kartlegging av kilder, deres roller, intervjuobjekter og opptakssteder i NRKs sendinger om Midtøsten-konflikten i samme period.

Fasit for Midtøsten Skribent og bedriftsrådgiver Leif Knutsen har skrevet en leserkommentar i Journalisten i forkant av møtet 28. apri.

– Antakelig vil mange forvente at Hellestveit i kraft av sin ekspertise fastsetter en fasit som hun så vil holde NRKs dekning opp mot. Dette vil i så fall være en feilslått tilnærming som ikke vil være tjene noen nytte, skriver Knutse.

– Som et riksdekkende, statlig medienettverk har NRK et særskilt ansvar om å ikke bare informere publikum, men også etterstrebe en åpen og konstruktiv dialog med kritikere. At Kringkastingsrådet tar klagene fra den israelske ambassaden alvorlig nok til å be om en undersøkelse er et lovende tegn, mener han. Les hele kommentare.

/a> Gå til MIFFs temaside om


Mediedekningen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart