Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel nummer to i verden på utdanning

Gideon Sa'ar (Likud) har tidligere vært minister i Netanyahus regjeringer.
Gideon Sa'ar har tidligere vært minister i Netanyahus regjeringer. Nå er han en av statsministerens rivaler i Likud.
En OECD-rapport plasserer Israel som nummer to i verden når det gjelder utdannelse, kun slått av Canada. Norge ligger på syvende plass.

Utdanningsminister Gideon Sa’ar (bildet) kan glede seg over et godt resultat. 78 prosent av pengene som blir investert i utdannelse i Israel kommer fra det offentlige og 45 prosent av befolkningen har høyere utdannelse.

OECDs nye undersøkelse, Education at a Glance 2011 (Overblikk på utdannelse 2011), viser at det er sammenheng mellom pengebruk på utdannelse og hvor utdannet befolkningen er. Landene som investerer i utdannelse har også de mest utdannende innbyggerne. De 10 landene som ligger på topp er blant de 15 landene som investerer høyeste prosentandel av sitt BNP på utdannelse.

24 Wall St. hjalp til med å hente inn data. De poengterer at landene på listen over de mest utdannende landene i verden alle har hatt en utdannet befolkning i en lang tid. Dette gjør at når man sammenlikner tallene i disse landene med utviklingsland, virker økningen liten. Dette gjelder for eksempel tall om hvor stor økning landene har ved for eksempel prosent av befolkningen med høyere utdannelse.

 

Israel gir mindre til utdannelse de siste årene

Israel er det eneste landet på topplisten som satte av mindre midler i prosent av BNP til utdanning i 2009 enn tidligere. Irland og Sverige var de eneste to andre land i undersøkelsen som gjorde det samme.

Til tross for at Israel er nummer to av de mest utdannende land, har prosentandelen av befolkningen med høyere utdannelse faktisk gått ned litt siden år 2006, fra 46 prosent til 45 prosent. Undersøkelsen viser også at Israels befolkning har økt mest av landene som er dekket av undersøkelsen, en folkevekst på 19,2 prosent fra 2000 til 2009.

 

De ti mest utdannede landene i verden er i følge undersøkelsen:

 1. Canada
 2. 2. Israel
 3. Japan
 4. USA
 5. New Zealand
 6. Sør-Korea
 7. 7. Norge
 8. Storbrittania
 9. Australia
 10. Finland

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

 1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
 2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
 3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
 4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart