Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Slutt på Israel er helt stuerent i SV

Den jødiske staten Israel vil være historie dersom krav og løsninger som Sosialistisk Venstreparti (SV) og Mellomkirkelig Råd (MKR) kjører fram skulle bli satt ut i livet.

Dette har Med Israel for fred (MIFF) kommunisert svært tydelig, særlig de siste to årene. MIFF har ikke bare begrunnet og dokumentert dette viktige poenget på nettstedet miff.no, men også spredt det til alle husstander i syv fylker gjennom et spesialmagasin.

Reaksjonen fra SV og MKR på MIFFs påstander har vært bemerkelsesverdig ulike.

 

Reaksjonen fra kirken

Fra MKR i Den norske kirke har det kommet protester. MKRs generalsekretær hevder å støtte Israels eksistens, og aksepterer ikke MIFFs framstilling. I flere omganger har MKR prøvd å få MIFF til å trekke tilbake våre påstander. Folk ringer til Den norske kirke og vil melde seg ut fordi MIFF forteller dem usannheter om MKRs forhold til Israel, får vi høre.

Vi har hittil ikke hørt noe fra MKR som kunne gi inntrykk av at ledelsen støtter Israel som et nasjonalt hjemland for jøder. Snarere tvert imot.

Det finnes dessverre solid dokumentasjon på MKRs støtte til ekstreme palestinske krav som vil bety slutten for den jødiske staten dersom Israel skulle bli tvunget til å gå med på dem. I september 2009 gav MKR sin «sterke støtte» til budskapet i dokumentet Ropet fra Amman, hvor kravet om «rett til å vende tilbake» for palestinske flyktninger blir slått fast i punkt 5.2. Et slikt ekstremt og urealistisk krav hindrer en fredsløsning. Det er i virkeligheten en støtte til å avvikle Israel som en stat for jøder.

Heldigvis er det noen medlemmer i statskirken som reagerer på dette. Det er å håpe at biskoper, prester og menighetsråd kan våkne opp til kraftig reaksjon mot det de hittil passivt har godtatt fra kirkens anti-israelske fløy.

Les MIFFs åpne brev til kirken.

 

Reaksjonen fra SV

MIFF har gjort det utrykkelig klart hva vi ser som SVs mål med Israel. «SV vil avvikle staten Israel,» har vært en dominerende overskrift i alle magasin som ca. 1,8 millioner nordmenn har fått i postkassen. MIFF sprer stadig det samme budskapet i gamle og nye medier, i sosiale medier og andre sammenhenger.

Hvordan har reaksjonen vært fra partiledelsen, lokale representanter eller SV-velgere? – MIFF har ikke hørt en eneste lyd. Ikke én eneste SV-politiker eller SV-velger har kontaktet oss for å protestere det aller minste mot vår framstilling.

 

En villet politikk

Hvilken konklusjon kan vi trekke? I Den norske kirke ønsker man fortsatt å skjule fiendskapet mot Israel bak fine ord om FN-resolusjoner og menneskerettigheter. I SV er man helt komfortable med at sannheten blir avslørt. En framtid uten Israel er ikke bare helt akseptabel i regjeringspartiet, det er en villet politikk.

Med målrettet informasjonsarbeid vil MIFF fortsette å advare mot SVs og MKRs Israel-politikk. De er dessverre ikke alene. Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, sterke krefter i Arbeiderpartiet, en rekke fagforbund og organisasjoner på den politiske venstresiden støtter de samme ekstreme palestinske krav.

 

Trenger egen stat

Når det norske folk blir minnet om jødenes historie i Europa og fortalt jødenes erfaring med undertrykking, trakassering og systematisk diskriminering i muslimsk område, forstår mange at jødene trenger en egen stat. «Den arabiske vinteren» roper også høyt om det samme. Dersom jødene kommer i mindretall i sin egen stat, er det ingen grunn til å tro at de vil bli behandlet bedre enn den behandlingen arabiske makthavere (nye og gamle) har gitt sin egen befolkning det siste året. Snarere tvert imot.

 

SVs fall

SVs fall på meningsmålinger de siste årene har mange forklaringer. La oss håpe at noen også har vendt seg bort fra partiet på grunn av deres Israel-politikk.

I 2005 scoret SV opptil 20 prosent på meningsmålinger. I januar 2006 fortalte partileder Kristin Halvorsen stolt om sin personlige boikott av Israel, og partiet erklærte forbrukerboikott av landet som hovedsak i månedene som fulgte. Etter den tid har SV aldri vært over 13 prosent på Aftenpostens partibarometer. I marsmålingen til TV2 får SV 3,7 prosent, og er under sperregrensen til Stortinget. La oss håpe det blir satt en endelig sperre for partiets Israel-politikk.

 

Relatert artikkel:

Sosialistisk Ungdom i Trondheim trakasserte israelske selgere

PS! Denne uken måtte likestillingsminister Audun Lysbakken og statssekretær Kirsti Bergstø rydde kontorene i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Bergstø har tidligere utmerket seg, da hun var SU-leder i 2007, med å skrike at Israel er en apartheidstat i ansiktet på israelske soldater på Vestbredden. Klippet er tilgjengelig på YouTube, og du kan se det her. Bergstøs tirade begynner fra omkring 30 sekund ut i klippet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X2oZs-I-85k[/youtube]


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart