Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Sosialistisk Ungdom trakasserte israelske selgere i Trondheim

Blant de unge sosialistene i Trondheim har det gått sport i å trakassere israelere og venner av Israel. To israelske selgere har følt seg tvunget til å avbryte sin salgsstand i sentrum etter aksjoner den siste uken.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I februar 2011 ble et israelsk flagg stjålet da MIFFs lokalforening i Trondheim avholdt en stand. Mehrnaz Bamdadsoofi fikk siden et forelegg på fire tusen kroner for tyveriet, men det hindret henne ikke fra å delta i ny trakassering mot MIFF-stand i september.

 

Skremte bort kunde

Palestinakomiteen og Sosialistisk Ungdom i Trondheim vil ikke stå tilbake for sine kamerater i Revolusjonær Kommunistisk Ungdom og Tjen Folket i sin kamp mot Israel. Onsdag 29. februar meldte Trondheim SU med stolthet på sin Twitter-profil: «Aksjonen mot standen som selger produkter fra okkuperte områder i Palestina var vellykket. Boikott Israel!» Det ble delt ut flyers fra Palestinakomiteen under aksjonen.

Slik beskriver israelerne situasjonen som aksjonistene opplevde «vellykket».

– Det kom 15-20 ungdommer som skjøv bort en av våre kunder. Hun ble så skremt at hun rømte fra stedet. De laget en ring rundt oss og ropte slagord, forteller selgerne til Miff.no. Et av slagordene som ble brukt var «Israel dreper palestinske barn». Fordi israelerne ikke forstår norsk særlig godt, kan de ikke si hvilke andre tilrop de fikk. Men det er ingen tvil om at de opplevde situasjonen truende.

Da den kvinnelige selgeren på et annet tidspunkt skulle kjøpe seg noe mat, ble også hun omringet av sinte ungdommer som trakasserte henne.

 

Ny aksjon mandag

I går skal flere av de sosialistiske aksjonistene ha vært tilbake i Trondheim sentrum. De israelske selgerne ble advart mot å sette opp sin stand, og holdt seg derfor også hjemme i dag.

– Vi ønsker ikke å lage problemer, sier selgerne.

– Å lage en demonstrasjon er greit nok, men ikke å true og hindre lovlig salg, legger de til.

Selgerne har de siste måneder reist rundt i byer i Nord-Norge og solgt naturprodukter fra dødehavsprodusenten Nature’s Heaven. Aldri har de møtt slike ubehageligheter som de har gjort i Trondheim.

Selgerne roser shoppingsenteret Trondheim Torg, hvor de hadde leid standplass de fire første dagene av forrige uke. De opplevde hele tiden støtte fra senterledelsen og senterets sikkerhetsvakter.

– Det var ikke ulovlig virksomhet de israelske selgerne drev. Derimot var det en ulovlig demonstrasjon, sier en kilde i næringslivet i Trondheim som kjenner saken.

 

Kamp mot okkupasjonen?

«Trondheim Torg bidrar, gjennom å tillate en stand med israelske produkter, å opprettholde okkupasjonen,» skriver tre representanter for Palestinakomiteen i Adressa 6. mars.

De sosialistiske aksjonistene, og skribentene fra Palestinakomiteen, ser nok på selve staten Israel som okkupert, men ellers i norsk debatt er det ofte Vestbredden som blir framstilt som okkupert område. (Okkupasjonen er lovlig etter internasjonal lov inntil fredsløsning og grenser er framforhandlet, men det ligger utenfor denne artikkelens rammer.)

Ifølge den israelske selgeren ligger Nature’s Heaven produksjonssted innenfor «den grønne linje», i et område der det aldri har vært noen palestinsk bosetning.

– Er det argumentet de bruker? Det er jo tragisk. Til oss ropte de bare slagord om hvor forferdelig Israel er, sier selgeren.

 

Etnisk rensing?

«Israel er avhengig av internasjonal anerkjennelse og å opprettholde handel med resten av verden for å kunne finansiere og fortsette okkupasjonen og den etniske rensinga av de palestinske områdene,» skriver Palestinakomiteen.

To avsnitt til slutt om etnisk rensning i Midtøsten:

1) Den arabiske befolkningen innenfor grensene av det tidligere britiske mandatområdet (som de siste tiår har kalt seg palestinere) har økt med minst åtte ganger de siste hundre år. Forventet levealder i Gaza og på Vestbredden har økt fra 54 år i 1970 til 68 år i 1990 og 73 år i 2007.

2) Før andre verdenskrig bodde det omkring én million jøder i arabiske land. I dag er det mindre enn 10.000 igjen, og fortsatt må gjenværende jøder flykte fordi de blir offer for lignende eller verre trakassering mot sitt liv, religiøse steder, eiendom og forretning som israelerne ble utsatt for av sosialistene i Trondheim.

Vi ser at aksjonistenes uærlighet ikke står tilbake for deres vilje til å trakassere og true.

PS! Vil du støtte de israelske selgerne i Trondheim? Kom på MIFF-møtet i byen onsdag 7. mars og kjøp deres produkter.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart