Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel med femte høyeste levealder i OECD

Israelske kvinner lever lenger enn gjennomsnittet i OECD. (Illustrasjon: Brooke Bocast)
Israelske kvinner lever lenger enn gjennomsnittet i OECD. (Illustrasjon: Brooke Bocast)
En rapport fra det israelske sentrale statistikkbyrået viser at forventet levealder i Israel er blant de høyeste i verden, og nummer fem blant OECD-land – høyere enn Norge.

Forventet levealder i Israel er 81,6 år, to år lenger enn OECD-gjennomsnittet på 79,5 år, skriver Israel Hayom.

En rapport som ble publisert denne uken i forbindelse med Verdens Helsedag 7.april, viser blant annet at gjennomsnittlig levealder for menn i Israel mellom 1989 og 2009 er 79,7 år, mens den for kvinner er hele 4 år mer med 83,5 år.

Israel ligger likt med Australia på femteplass når det gjelde rgjennomsnittlig levealder i OECD, og ligger foran land som Island, Sverige, New Zealand, Canada, Frankrike og Norge. Japan, Sveits, Italia og Spania ligger på første til fjerdeplass i levetid.

Lav spedbarnsdødelighet
En global OECD-rapport publisert i november sammenliknet de 34 mest utviklede nasjonene i verden. Den påpekte en markant økning i forventet levetid blant borgerne i utviklede land. Dette er mye på grunn av den stadige nedgangen i spedbarnsdødelighet. I henhold til denne rapporten kan Israel skryte av å ha en av de laveste spedbarndødelighetsratene i OECD: 3,8 dødsfall per 1000 fødsler. Til sammenlikning er OECD-gjennomsnittet 4,4 dødsfall per 1000 fødsler.

OECD-rapporten er mindre optimistisk når det gjelder Israels helsesystem. Det er kun 2 sykehussenger per 1000 innbyggere i Israel, langt under OECD-gjennomsnittet på 3,5 per senger per 1000 innbyggere. Israel ligger også etter når det gjelder behandling av astma og andre lungesykdommer. En god nyhet er derimot at Israel har bedret sin behandling av kroniske sykdommer.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart