Israelske kvinner lever lenger enn gjennomsnittet i OECD. (Illustrasjon: Brooke Bocast)
Israelske kvinner lever lenger enn gjennomsnittet i OECD. (Illustrasjon: Brooke Bocast)

Israel med femte høyeste levealder i OECD

En rapport fra det israelske sentrale statistikkbyrået viser at forventet levealder i Israel er blant de høyeste i verden, og nummer fem blant OECD-land – høyere enn Norge.

Forventet levealder i Israel er 81,6 år, to år lenger enn OECD-gjennomsnittet på 79,5 år, skriver Israel Hayom.

En rapport som ble publisert denne uken i forbindelse med Verdens Helsedag 7.april, viser blant annet at gjennomsnittlig levealder for menn i Israel mellom 1989 og 2009 er 79,7 år, mens den for kvinner er hele 4 år mer med 83,5 år.

Israel ligger likt med Australia på femteplass når det gjelde rgjennomsnittlig levealder i OECD, og ligger foran land som Island, Sverige, New Zealand, Canada, Frankrike og Norge. Japan, Sveits, Italia og Spania ligger på første til fjerdeplass i levetid.

Lav spedbarnsdødelighet
En global OECD-rapport publisert i november sammenliknet de 34 mest utviklede nasjonene i verden. Den påpekte en markant økning i forventet levetid blant borgerne i utviklede land. Dette er mye på grunn av den stadige nedgangen i spedbarnsdødelighet. I henhold til denne rapporten kan Israel skryte av å ha en av de laveste spedbarndødelighetsratene i OECD: 3,8 dødsfall per 1000 fødsler. Til sammenlikning er OECD-gjennomsnittet 4,4 dødsfall per 1000 fødsler.

OECD-rapporten er mindre optimistisk når det gjelder Israels helsesystem. Det er kun 2 sykehussenger per 1000 innbyggere i Israel, langt under OECD-gjennomsnittet på 3,5 per senger per 1000 innbyggere. Israel ligger også etter når det gjelder behandling av astma og andre lungesykdommer. En god nyhet er derimot at Israel har bedret sin behandling av kroniske sykdommer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart