Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Palestinakomiteens aksjon ble «liten og mislykket»

Kun et lite antall provokatører fra Palestinakomiteen deltok i en butikkaksjon mot israelske dødehavsprodukter i Oslo sentrum tirsdag kveld. Politiet var varslet på forhånd, og fikk dem raskt bort fra stedet.

– At MIFFs anmeldelse ble offentlig kjent i forkant ga positive resultater og lav deltakelse i aksjonen, sier en kilde. På aksjonens Facebook-side var det omkring 70 påmeldte, og over 30 personer på «kanskje». Det reelle deltakerantallet ble omkring 10 personer.

– Aksjonistene foretok et mindre skadeverk, som vil bli anmeldt, sier kilden. Skadeverket var det samme som Palestinakomiteens provokatører har gjort i tidligere aksjoner, med å klistre «Boikott Israel»-lapper på dødehavsproduktenes emballasje. «For skadeverk straffes den som rettstridig ødelegger, skader, gjør ubrukelig eller forspiller en gjenstand som helt eller delvis tilhører en annen,» heter det i Straffeloven. Les andre norske lover som er aktuelle mot Palestinakomiteens mobbe- og boikottaksjoner.

Politiet var raskt på stedet med tre biler, og ga provokatørene pålegg om å holde seg borte fra butikken.

– Palestinakomiteen hadde ikke bedt om tillatelse på forhånd, og ble bortvist fra stedet, heter det i politiloggen. En talsmann for politiet opplyser at aksjonistene hang opp lapper og plakater i butikken.

Butikken har varslet at skadeverket vil bli anmeldt.

– Politiet må gi lovlig salgsvirksomheter beskyttelse mot mafiametoder, sa Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, da han leverte anmeldelsen til vaktlederen på Sentrum politistasjon tidligere på dagen.

Ifølge Facebook-siden til arrangørene var aksjon rettet mot Estetique-butikken på Steen & Strøm-senteret i Nedre Slottsgate. Da vet alle hvor de kan få kjøpt kosmetikkprodukter fra Israel med høy kvalitet. Kjøp Ahava på Estetique i Steen & Strøm, og på andre parfymerier over hele landet.

Kenneth O. Bakken bidro til denne artikkelen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart