Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Er LO jødefiendtlig eller Israels beste venn?

Lederartikkel i LO-Aktuelt nr. 12/2012. Redaksjonen for bladet ble avsluttet 14. august 2012. (Faksmile fra LO-Aktuelt)
Lederartikkel i LO-Aktuelt nr. 12/2012. Redaksjonen for bladet ble avsluttet 14. august 2012. (Faksmile fra LO-Aktuelt)
- Det er usant at LO er jødefiendtlig, mener Svein-Yngve Madssen, redaktør for LO-Aktuelt. Ved siden av en blodsprutende davidsstjerne forsøker han å framstille LO som Israels beste venn.

«Jødefiendtlig.» Det er overskriften til lederartikkelen i den siste utgaven av LOs magasin LO-Aktuelt. LO og Norsk Folkehjelp er anklaget av Senter mot antisemittisme for å være «jødefiendtlige organisasjoner».

«Det er usant,» svarer Aktuelts ansvarlige redaktør Svein-Yngve Madssen. «Og det virker frastøtende og isolerende,» fortsetter han. Det er uklart hvem som blir frastøtt og hvem som blir isolert. (Innholdet i kritikken som SMA ellers har rettet mot LO er vi ukjent med.)

Madssen fortsetter slik: «I likhet med palestinerne trenger Israel venner som våger å fortelle hva de mener. Også når det er ubehagelig. Det er ikke fiender; det er de beste vennene du kan ha.»

Med slike avslutningsord virker det som bladsjefen til Landsorganisasjonen prøver å tegne bilde av LO som Israels beste venn. Ved siden av har tegner Hallvard Skauge illustrert lederartikkelen med en davidsstjerne formet i høy betongmur. Utenfor et lite avfallsrør (eller er det kanskje et skyteskår?) har han tegnet inn en blodpøl. Slik blir Israel og det jødiske symbolet davidsstjernen karakterisert av sine «beste venner» i Norge.

1. mai fortalte LO hva de mener om sine venner, om Israel. Vennen vår må boikottes! Vennen vår er en apartheid-stat! Men i 1. mai-parolene var vennskapsbudskapet tonet ned. Da lød det ganske enkelt «Boikott Israel! Staten Israel er lik Apartheid».

Israel er tydeligvis en «venn» som LO elsker å isolere og frastøte. Hva LO mener om Israel synes klart: Israel er vår venn, men du skal ikke handle med dem, ikke ha noen akademisk eller kulturell utveksling. Diktaturer og totalitære stater, vestlige og østlige okkupantmakter, er ikke fullt så gode venner, så la oss kjøre på med handel og kontakt med disse.

Israel er vår venn, så den rasisme og diskriminering vi ser hos dem, blåser vi opp til det ugjenkjennelige og kaller det apartheid. Ingen andre stater i Midtøsten er like gode «venner», så hos dem ser vi bort fra alle de klare apartheidlignende trekk som finnes, toner dem ned om nødvendig, men nesten alltid kommer vi unna med å ikke nevne dem med et ord.

LOs vennskap med palestinske selvstyremyndigheter (PA) er nok ikke like godt som vennskapet med Israel, så det vil være alt for ubehagelig for LO å ta opp PAs dødsstraff for salg av eiendom til jøder eller offisielle PA-mediers kontinuerlige hatpropaganda mot jøder, Holocaust-benektelse eller hyllest av drap på barn og kvinner. Slik er det nok bare palestinernes beste venner som nevner.

I lederartikkelen understreker Madssen at «LOs tillitsvalgte har et ansvar for å bekjempe jødehatet ute på arbeidsplassene og alle andre steder hvor de møter rasismen». LOs ledelse og magasin ville gitt et viktig bidrag dersom de hadde gitt Israel en rettferdig behandling, sluttet å dømme landet etter helt egne kriterier og avblåst all snakk om boikott. Da kunne LO avvist påstander om jødefiendtlighet med noe mer håndfast enn å bare svare «det er usant».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart