14 prosent av israelerne sliter med depresjon

Hver fjerde kvinne og hver åttende mann i Israel vil minst én gang i løpet av sitt liv gå gjennom en periode med depresjon. Tallene tilsvarer det globale gjennomsnittet.

Fjorten prosent av israelerne sliter med depresjon, viser nye tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO). Det er det samme prosenttallet som gjennomsnittet på verdensbasis.

Sykdommen er en av de vanligste formen for psykisk lidelse i verden og er fullt ut mulig å behandle med psykisk eller medisinsk behandling. Likevel er andelen deprimerte som søker profesjonell hjelp svært lav, ofte grunnet at det ikke er lett for den som selv er deprimert å se tegnene. 80 prosent av alle voksne deprimerte i Israel bruker ikke antidepresive medikamenter. Yngre deprimerte bruker langt mindre av slike medikamenter enn de eldre.

Ifølge WHO vil depresjon være den mest vanlige lidelsen i verden innen 2020, nest etter kreft. I hele november vil Verdens måned for bevissthet rundt angst og depresjon bli markert.

Norge under snittet
Her hjemme er situasjonen noe bedre enn i Israel, viser 2008-tall fra det norske Statistisk sentralbyrå (SSB). 10 prosent av nordmenn har vært betydelig plaget med alvorlige symptomer på angst eller depresjon i løpet av livet. Men også hos oss er langt flere kvinner enn menn plaget av depresjon.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart