Boken "La Israel leve", som kommer ut på Lunde forlag, kan du skaffe deg på Midtøsten-torget til MIFF.
Boken "La Israel leve", som kommer ut på Lunde forlag, kan du skaffe deg på Midtøsten-torget til MIFF.

Lar Israel tale

Gjennom Dagens Israel-korrespondent John Solsviks siste bok "La Israel tale", får israelske intellektuelle selv presentere sitt syn på Midtøsten-konflikten og sitt hjemland.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Siden 2010 har John Solsvik vært den kristne avisen Dagens korrespondent i Jerusalem. Med boken La Israel tale fra Lunde forlag ønsker han å la «vanlige israelere slippe til med sin versjon av virkeligheten og konflikten».

Til sammen er ti israelere intervjuet: Amanda Weiss, Avner Shalev, Benny Morris, Ruth Lapidoth, Hulda Gurevitch, Yitzhak Levanon, Naomi Tsur, Daniel Shechtman, Michael Melchior og David H. Stern. Utvelgingen av «intervjukandidater» har vært nøye gjennomtenkt.

– Jeg ønsket at så og si hele bredden i israelsk samfunnsliv skulle slippe til orde, uten å ta med de mest ytterliggående venstre- eller høyreradikale. De som er med, har en sunn selvforståelse med stort rom for selvkritikk og vilje til å forstå – og respekt også for arabernes situasjon. Jeg unngikk politikere, for å slippe unna typiske politiske svar og løsninger, som ofte både blir ulne og låst i sitt eget partis program, skriver Solsvik i en e-post til MIFF.

– Øyeåpner for nordmenn
Målet med boken er nettopp å la israelere selv komme til orde, i en norsk situasjon hvor den palestinske narrativen står sterkt. Ikke minst er det viktig i et land der synet på Midtøsten-konflikten former menneskers syn på det jødiske folk.

– Jeg håper at min bok kan være et lite bidrag til å endre holdningen til jøder i det norske samfunnet til det bedre. Ved å lære om israeleres tenkemåte og reaksjonsmåte, og deres vilje og evne til å ta hensyn til sine naboer og minoriteter, kan kanskje noen nordmenn få øynene opp for hvordan israelere flest tenker. At Israel ikke er en gjeng blodtørstige og hevngjerrige jøder som tar seg til rette på andres bekostning, slik noen vestlige medier framstiller dem. Men at de er et sivilsert vestlig samfunn med full respekt for menneskerettighetene, sier Solsvik.

– Mine intervjuobjekter viser at det er stort rom for kritikk av den israelske regjeringens politikk på flere områder. Det synes jeg det også bør være rom for fra utenforstående. Men å la denne kritikken gjelde jøder generelt, er en helt forkastelig slutning, påpeker forfatteren og journalisten.

Skapte debatt på NRK
Boken har allerede fått oppmerksomhet i norske medier. Forlagssjef Espen Ottosen drøftet bokens påstander om at negativ pressedekning av Israel skaper jødehat i Norge på NRK Dagsnytt Atten. 27. november satt han i studio sammen med Kåre Willoch, mens bokens intervjuobjekt Michael Melchior var med via telefon.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart