Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

desember 5, 2012

Kartet i midten viser NRKs versjon av løgnkartet publisert på nettsidene onsdag 5. desember. I bakgrunnen en litt eldre versjon med samme budskap.

Nå tar også NRK i bruk kartene som lyver

I flere år har Palestina-aktivister brukt kart som skal gi inntrykk av at palestinerne er i ferd med å forsvinne. I dag ble en versjon av de løgnaktige propagandakartene tatt i bruk uten reservarsjoner på nettsidene til NRK. Les hva løgnen består i.

Skjermdump fra NRK.no oppe til venstre. Kartskissen fra CAMERA til høyre viser at Vestbredden ikke kommer til å bli delt av en utbygging i E1.

Utbygging i E1 vil ikke dele Vestbredden

«Den nye bosetningen E1 vil dele Vestbredden i to,» skriver NRK. Men glemmer NRK at det er en ca. 15 kilometer bred landstripe øst for Ma’aleh Adumim? Israel er også 15 kilometer på det smaleste, men ingen klager over at Israel er delt i to?

Tidligere Knesset-ordstyrer Dalia Itzik. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)

Tidligere Knesset-ordstyrer tar pause

Parlamentarisk leder i Kadima, Dalia Itzik, har bestemt seg for å trekke seg midlertidig tilbake fra det politiske liv. Hun oppgir «maktkampen» i opposisjonen som årsaken.

Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til mer boligbygging på Vestbredden.

Hvorfor fortsetter Israel å bygge?

Palestinske ledere nekter å inngå en permanent avtale om grenser og tviholder på politiske krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat. Når det er slik, kan vi likevel fortsette å bygge i de områdene vi har tenkt å beholde, tenker de fleste jødene i Israel.

Sender planer for E1-området ut på høring

Etter grønt lys fra regjeringen i forrige uke, har det øverste byggeplanleggingsrådet sendt en arealplan for 3.500 nye boliger i E1-området på Vestbredden ut på høring.

Boken "La Israel leve", som kommer ut på Lunde forlag, kan du skaffe deg på Midtøsten-torget til MIFF.

Lar Israel tale

Gjennom Dagens Israel-korrespondent John Solsviks siste bok «La Israel tale», får israelske intellektuelle selv presentere sitt syn på Midtøsten-konflikten og sitt hjemland.

PA-president Mahmoud Abbas (f.h.) og EUs utenriksminister Catherine Ashton. (Foto: EUs utenriksdepartement)

PA vurderer å klage Israel inn for Haag

Ramallah kan komme til å klage inn israelske «krigsforbrytelser» for Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag, hvis ikke boligbyggingen i bosetningene stanser.

Israelske politikere er i ferd med å utvikle en forbrukermentalitet til det politiske systemet, mener Ansher Pfeffer i Ha'aretz. (Foto: flickr.com)

– Velkommen til hurtigpartienes tidsalder

Politisk kommentator i Ha’aretz, Anshel Pfeffer, retter et stikk mot Tzipi Livni og hennes nye Hatnua-parti, som han mener er et eksempel på det vi på godt norsk kan kalle politisk «bruk-og-kast-mentalitet».

0

Your Cart