Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Tidligere Knesset-ordstyrer Dalia Itzik. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Tidligere Knesset-ordstyrer Dalia Itzik. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)

Tidligere Knesset-ordstyrer tar pause

Parlamentarisk leder i Kadima, Dalia Itzik, har bestemt seg for å trekke seg midlertidig tilbake fra det politiske liv. Hun oppgir "maktkampen" i opposisjonen som årsaken.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

– Dessverre har egoer og maktkamp revet sentrum-venstre i fillebiter. Min evne til å påvirke prosessen på dette tidspunktet er liten, så derfor tar jeg pause, forteller Dalia Itzik.

Hun presiserer imidlertid:

– Jeg trekker meg midlertidig tilbake fra det offentlige liv, men forlater det ikke. Dessverre har jeg forsøkt hardt de siste få månedene å forene partene. Jeg tenkte at på dette tidspunktet er Ehud Olmert den eneste som kan lede staten Israel de steder der den trenger å gå, sier Itzik.

60-åringen har hatt en imponerende karriere i israelsk politikk. Under Ehud Baraks regjering fra 1999 fungerte hun som miljøminister, mens hun senere ble industri-, handels- og arbeidsminister under Ariel Sharon. I 2005 fulgte hun Sharon over i Kadima. Året etter ble Itzik den første kvinne i Israels historie som har vært ordstyrer i Knesset. I en kort periode var hun også president, da Moshe Katsav ble siktet for seksuelle forbrytelser.

Det er få israelere som deler Itziks drøm om å få Olmert tilbake i politikken, viser en fersk meningsmåling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart