Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

PA vurderer å klage Israel inn for Haag

PA-president Mahmoud Abbas (f.h.) og EUs utenriksminister Catherine Ashton. (Foto: EUs utenriksdepartement)
PA-president Mahmoud Abbas (f.h.) og EUs utenriksminister Catherine Ashton. (Foto: EUs utenriksdepartement)
Ramallah kan komme til å klage inn israelske "krigsforbrytelser" for Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag, hvis ikke boligbyggingen i bosetningene stanser.

Som reaksjon på PAs oppgraderte status i FN, har Israel gitt byggetillatelse for 3.000 nye boliger i store bosetningsblokker på Vestbredden og i jødiske bydeler av Øst-Jerusalem, og gitt grønt lys for videre planarbeid i det såkalte «E1-området» på Vestbredden.

– Ut fra vårt perspektiv svarer Israel på en svært forsiktig måte etter en serie av palestinske provokasjoner, sier talsmann for den israelske regjeringen, Mark Regev.

De palestinske selvstyremyndighetene svarer på de israelske byggeplanene med trusler om å klage Israel inn for «krigsforbrytelser» for Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag.

Indirekte og direkte trusler
Tirsdag samlet det palestinske lederskapet seg i Ramallah. Ifølge Yedioth Aharonoth skal PA-president Mahmoud Abbas ha sagt at de «drøfter måter å fjerne de israelske bosetningene i alle palestinske områder på, med alle relevante internasjonale aktører – da særlig Sikkerhetsrådet».

Han la til at myndighetene «vil følge denne farlige situasjonen tett de neste få dagene. For skulle Israel fortsette med byggeplanene vil det indikere at de ikke er interessert i å oppnå fred».

På mandag rettet Abbas’ medarbeider Nabil Shaath mer direkte juridiske trusler mot Israel.

– Ved å fortsette disse krigsforbrytelsene som byggeaktiviteten i bosetningene utgjør på vårt land – og ved å stjele våre penger – tvinger Israel oss til å gå til Haag.

Med «stjele penger» sikter Shaath til at Israel holder tilbake rundt 450 millioner kroner av PAs skatteinntekter, som et annet straffetiltak. Israel bruker pengene til å nedbetale gjeld som PA har til det israelske elektrisitetsselskapet, en gjeld som er  minst dobbel så stor.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart