Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Våre skattepenger skal ikke gå til jødehat

Det var ikke vanskelig for journalist Tormod Strand å finne palestinere som åpent erkjente tro på konspirasjonsteorier om jøder. (Skjermdump fra NRK Søndagsrevyen 10. februar 2013)
Det var ikke vanskelig for journalist Tormod Strand å finne palestinere som åpent erkjente tro på konspirasjonsteorier om jøder. (Skjermdump fra NRK Søndagsrevyen 10. februar 2013)
Det er fullstendig uakseptabelt at Norge hvert år overfører 300 millioner kroner inn i et system som lærer barn å tro på konspirasjoner om jødisk verdensherredømme og jevnlig hyller menn som har drept jødiske kvinner og barn.

De politiske reaksjonene på NRKs reportasje om hatformidling i det palestinske samfunnet begynner å komme inn. KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen krever svar fra utenriksminister Espen Barth Eide.

– KrF har tatt opp hatpropagandaen og antisemittismen i palestinsk TV i årevis. Dette kan ikke bare fortsette, vi trenger nå en forpliktende bekreftelse på at palestinske myndigheter vil rydde opp i problemet. Jeg forventer derfor at dette nå tas opp på en langt klarere måte overfor palestinske myndigheter enn det som har vært tilfelle hittil, sier Syversen i en pressemelding.

– Når statssekretæren er opptatt av at dette er «eksempler» og at det er en «kamparena», tyder det dessverre på en altfor passiv holdning til et utbredt problem på palestinsk side, påpeker han.

– Det er på tide med en forvaltningsrevisjon av pengene Norge gir til de palestinske selvstyremyndighetene, mener Syversen, og sier det altfor lenge har det vært uklart hva de norske bistandsmidlene faktisk går til.

 

MIFFs pressemelding

Det følgende er en pressemelding som Med Israel for fred sendte ut mandag formiddag.

– Våre skattepenger skal ikke gå til jødehat
Det er fullstendig uakseptabelt at Norge hvert år overfører 300 millioner kroner inn i et system som lærer barn å tro på konspirasjoner om jødisk verdensherredømme og jevnlig hyller menn som har drept jødiske kvinner og barn.

I Søndagsrevyen viste NRK en rekke eksempler på hatbudskap mot jøder som blir formidlet gjennom offisielle palestinske medier. Dette er medier som blir finansiert og delvis kontrollert av de palestinske selvstyremyndighetene.

– Vi er svært skuffet over hvordan regjeringen svarer på dokumentasjonen som NRK la fram, sier Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (MIFF).

– Her burde statssekretær Torgeir Larsen (ap) absolutt ha benyttet sjansen til å komme med en tydelig fordømmelse, i stedet for å mistenkeliggjøre motivene til den israelske medieovervåkningsgruppen som har samlet den overveldende mengden eksempler, legger Myrland til.

I reportasjen hevder Larsen at norske myndigheter tar opp saken med selvstyremyndighetene.

– Historien viser at norske representanter enten ikke er klare nok når de tar dette opp, eller at palestinerne ikke vil forstå. For hatformidlingen i palestinske medier er ikke noe nytt, det har pågått nå i nesten 20 år, siden starten av Oslo-prosessen, påpeker Myrland. I hele denne perioden, og spesielt de siste åtte årene under den rødgrønne regjeringen, har Norge stadig økt sine økonomiske bidrag til palestinske selvstyremyndigheter.

Støre stakk hodet i sanden
Sommeren 2008 hadde TV2 en reportasje hvor det ble vist andre eksempler på hatformidling i palestinske medier. Den gang svarte Jonas Gahr Støre med helt å utelukke at norsk bistand gikk til hatformidling. “Det er helt utenkelig,” sa den daværende utenriksministeren.

– NRKs reportasje søndag avslører sannheten for alle som vil se, men dessverre er det ingenting som tyder på at den nåværendre regjering ønsker å gjøre noe for å endre situasjonen, sier Myrland.

Med Israel for fred krever at den norske regjering straks må stille klare krav til bistandsmottakerne, og trekke tilbake midler som blir brukt på en måte som undergraver Israels legitimitet og fremmer hat til det jødiske folk.

I reportasjen til NRK blir dokumentarboken Deception fra Palestinian Media Watch nevnt. Dette er boken som MIFF sommeren 2012 utga på norsk med tittelen Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart