Det var ikke vanskelig for journalist Tormod Strand å finne palestinere som åpent erkjente tro på konspirasjonsteorier om jøder. (Skjermdump fra NRK Søndagsrevyen 10. februar 2013)
Det var ikke vanskelig for journalist Tormod Strand å finne palestinere som åpent erkjente tro på konspirasjonsteorier om jøder. (Skjermdump fra NRK Søndagsrevyen 10. februar 2013)

– Våre skattepenger skal ikke gå til jødehat

Det er fullstendig uakseptabelt at Norge hvert år overfører 300 millioner kroner inn i et system som lærer barn å tro på konspirasjoner om jødisk verdensherredømme og jevnlig hyller menn som har drept jødiske kvinner og barn.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

De politiske reaksjonene på NRKs reportasje om hatformidling i det palestinske samfunnet begynner å komme inn. KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen krever svar fra utenriksminister Espen Barth Eide.

– KrF har tatt opp hatpropagandaen og antisemittismen i palestinsk TV i årevis. Dette kan ikke bare fortsette, vi trenger nå en forpliktende bekreftelse på at palestinske myndigheter vil rydde opp i problemet. Jeg forventer derfor at dette nå tas opp på en langt klarere måte overfor palestinske myndigheter enn det som har vært tilfelle hittil, sier Syversen i en pressemelding.

– Når statssekretæren er opptatt av at dette er «eksempler» og at det er en «kamparena», tyder det dessverre på en altfor passiv holdning til et utbredt problem på palestinsk side, påpeker han.

– Det er på tide med en forvaltningsrevisjon av pengene Norge gir til de palestinske selvstyremyndighetene, mener Syversen, og sier det altfor lenge har det vært uklart hva de norske bistandsmidlene faktisk går til.

 

MIFFs pressemelding

Det følgende er en pressemelding som Med Israel for fred sendte ut mandag formiddag.

– Våre skattepenger skal ikke gå til jødehat
Det er fullstendig uakseptabelt at Norge hvert år overfører 300 millioner kroner inn i et system som lærer barn å tro på konspirasjoner om jødisk verdensherredømme og jevnlig hyller menn som har drept jødiske kvinner og barn.

I Søndagsrevyen viste NRK en rekke eksempler på hatbudskap mot jøder som blir formidlet gjennom offisielle palestinske medier. Dette er medier som blir finansiert og delvis kontrollert av de palestinske selvstyremyndighetene.

– Vi er svært skuffet over hvordan regjeringen svarer på dokumentasjonen som NRK la fram, sier Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (MIFF).

– Her burde statssekretær Torgeir Larsen (ap) absolutt ha benyttet sjansen til å komme med en tydelig fordømmelse, i stedet for å mistenkeliggjøre motivene til den israelske medieovervåkningsgruppen som har samlet den overveldende mengden eksempler, legger Myrland til.

I reportasjen hevder Larsen at norske myndigheter tar opp saken med selvstyremyndighetene.

– Historien viser at norske representanter enten ikke er klare nok når de tar dette opp, eller at palestinerne ikke vil forstå. For hatformidlingen i palestinske medier er ikke noe nytt, det har pågått nå i nesten 20 år, siden starten av Oslo-prosessen, påpeker Myrland. I hele denne perioden, og spesielt de siste åtte årene under den rødgrønne regjeringen, har Norge stadig økt sine økonomiske bidrag til palestinske selvstyremyndigheter.

Støre stakk hodet i sanden
Sommeren 2008 hadde TV2 en reportasje hvor det ble vist andre eksempler på hatformidling i palestinske medier. Den gang svarte Jonas Gahr Støre med helt å utelukke at norsk bistand gikk til hatformidling. “Det er helt utenkelig,” sa den daværende utenriksministeren.

– NRKs reportasje søndag avslører sannheten for alle som vil se, men dessverre er det ingenting som tyder på at den nåværendre regjering ønsker å gjøre noe for å endre situasjonen, sier Myrland.

Med Israel for fred krever at den norske regjering straks må stille klare krav til bistandsmottakerne, og trekke tilbake midler som blir brukt på en måte som undergraver Israels legitimitet og fremmer hat til det jødiske folk.

I reportasjen til NRK blir dokumentarboken Deception fra Palestinian Media Watch nevnt. Dette er boken som MIFF sommeren 2012 utga på norsk med tittelen Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart