Israels Moran Mazor under den første sceneprøven i Malmö. (Foto: Sander Hesterman, EBU)
Israels Moran Mazor under den første sceneprøven i Malmö. (Foto: Sander Hesterman, EBU)

Mazor på plass i Malmö

Eurovision-sirkuset er allerede i gang for Israels håp Moran Mazor, som er på plass i Malmö sammen med resten av deltakerne.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Den stolte Eurovision-nasjonen Israel kan umulig være stolt av bidraget «Rak Bishvilo» de sendte videre til årets andre internasjonale delfinale til torsdag. I det minste er det lov å håpe at Moran Mazor har kvittet seg med stylistene og skaffet seg scenekoreografer, før hun går på scenen i Malmö.

For det meste var galt i så måte med hennes nasjonale bidrag: En kjole med en utringning som så intenst skrek «all too much», med et slående fravær av sceneshow. Særlig vakker er Mazors stemme ikke å høre på live, mens det merkelige refrenget får det til å høres ut som at hun svelger tungen. Men hun er klar for å levere, forteller Mazor til Eurovision.tv.

– Å være på denne scenen er en barndomsdrøm for meg, så jeg er nervøs – men villig – til å endelig gå på scenen i Malmö, sa hun rett før sin første sceneprøve torsdag.

Det er ikke uten grunn at panelet i NRKs førfest «Adresse Malmö» rangerer den 21-årige israeleren blant de aller nederste i delfinalen hvor både Norge og Israel deltar. Paneldeltaker og Eurovision-vinner fra 1985, Elisabeth Andreassen, var særlig skuffet over at et så tradisjonsrikt ESC-land klarer å levere så svakt.

Israel har heller ikke vært heldige med trekningen. En rekke tunge nasjoner og bidrag er med og konkurrerer om de ti finaleplassene: De makedonske kranglefantene Esma & Lozano, Aserbajdsjans kjekkas Farid Mammadov, det patriarkalske finske bidraget «Marry Me», Maltas strålende gledesbalade «Tomorrow», Norges Margaret Berger, Georgias powerbalade «Waterfall», sveitsiske Takasa med sitt signaturrefreng og absurd morsomme Cezar for Romania må vel alle regnes som sikre finalekort.

Dermed er det ikke mange finaleplasser igjen å kjempe for i den mer talentløse gruppen med bidrag som gjenstår i denne runden. Og blant disse kommer Israel heller ikke særlig godt ut.

Se det israelske bidraget «Rak Bishvilo» fra den nasjonale finalen:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rYuSe5h-rrg[/youtube]

Ønsker du å se de andre låtene fra Eurovisions andre delfinale, inkludert Norges Margaret Berger, se arrangementets spilleliste på YouTube her.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart