Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Mazor på plass i Malmö

Israels Moran Mazor under den første sceneprøven i Malmö. (Foto: Sander Hesterman, EBU)
Israels Moran Mazor under den første sceneprøven i Malmö. (Foto: Sander Hesterman, EBU)
Eurovision-sirkuset er allerede i gang for Israels håp Moran Mazor, som er på plass i Malmö sammen med resten av deltakerne.

Den stolte Eurovision-nasjonen Israel kan umulig være stolt av bidraget «Rak Bishvilo» de sendte videre til årets andre internasjonale delfinale til torsdag. I det minste er det lov å håpe at Moran Mazor har kvittet seg med stylistene og skaffet seg scenekoreografer, før hun går på scenen i Malmö.

For det meste var galt i så måte med hennes nasjonale bidrag: En kjole med en utringning som så intenst skrek «all too much», med et slående fravær av sceneshow. Særlig vakker er Mazors stemme ikke å høre på live, mens det merkelige refrenget får det til å høres ut som at hun svelger tungen. Men hun er klar for å levere, forteller Mazor til Eurovision.tv.

– Å være på denne scenen er en barndomsdrøm for meg, så jeg er nervøs – men villig – til å endelig gå på scenen i Malmö, sa hun rett før sin første sceneprøve torsdag.

Det er ikke uten grunn at panelet i NRKs førfest «Adresse Malmö» rangerer den 21-årige israeleren blant de aller nederste i delfinalen hvor både Norge og Israel deltar. Paneldeltaker og Eurovision-vinner fra 1985, Elisabeth Andreassen, var særlig skuffet over at et så tradisjonsrikt ESC-land klarer å levere så svakt.

Israel har heller ikke vært heldige med trekningen. En rekke tunge nasjoner og bidrag er med og konkurrerer om de ti finaleplassene: De makedonske kranglefantene Esma & Lozano, Aserbajdsjans kjekkas Farid Mammadov, det patriarkalske finske bidraget «Marry Me», Maltas strålende gledesbalade «Tomorrow», Norges Margaret Berger, Georgias powerbalade «Waterfall», sveitsiske Takasa med sitt signaturrefreng og absurd morsomme Cezar for Romania må vel alle regnes som sikre finalekort.

Dermed er det ikke mange finaleplasser igjen å kjempe for i den mer talentløse gruppen med bidrag som gjenstår i denne runden. Og blant disse kommer Israel heller ikke særlig godt ut.

Se det israelske bidraget «Rak Bishvilo» fra den nasjonale finalen:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rYuSe5h-rrg[/youtube]

Ønsker du å se de andre låtene fra Eurovisions andre delfinale, inkludert Norges Margaret Berger, se arrangementets spilleliste på YouTube her.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart