Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Borgerlige står fast på ny Israel-politikk

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide. (Foto: Kjetil Ree, Wikimedia Commons)
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide gir 125 millioner kroner til UNRWA. (Foto: Kjetil Ree, Wikimedia Commons)
"Litt mindre skråsikkerhet, og litt mer realisme og selvinnsikt." Det er kursen for en ny borgerlig Israel-politikk som pekes ut av Ine Marie Eriksen Søreide, Høyres utenrikspolitiske talskvinne.

I dag lar avisen Vårt Land utenriksminister Espen Barth Eide kritisere det han mener er «sprikende og ukjent Israel-politikk» på borgerlig side. Det blir påpekt i artikkelen at Høyre og Venstre ikke sier noe om Midtøsten i sine partiprogrammer, Fremskrittspartiet skriver to setninger og KrF «har en haug politiske løfter».

– Jeg oppfatter forskjellige signaler fra særlig Høyre, KrF og Frp. Høyre ligger ganske nær opp til oss, mens det nærmest har vært en konkurranse mellom KrF og Frp om hvem som kan ta opp flest Israel-saker i Stortinget, sier Eide.

Allerede i januar forklarte representanter for Høyre og FrP hva en mer Israel-vennlig politikk vil bety i praksis. Det er ikke sikkert utenriksministeren har fått med seg denne MIFF-artikkelen.

Representanter for borgerlige partier forklarer også til Vårt Land hva en ny regjering vil bety for Israel-politikken.

  • Ine Marie Eriksen Søreide, Høyre-talskvinne og leder i Utenrikskomiteen, skriver: » Litt mindre skråsikkerhet, og litt mer realisme og selvinnsikt. Det bør være utgangspunktet for norsk Midtøsten-politikk.»
  • Peter N. Myhre, stortingsrepresentant for Frp, sier: «Vi vil dempe kritikken som den nåværende regjeringen griper til når Israel vil forsvare seg. Landets rett til dette er veldig viktig.»
  • Hans Olav Syversen, parlamentarisk leder i KrF, sier: «Det første man vil merke er en helt annen retorikk. Disse boikottutspillene som kommer med jevne mellomrom vil man slippe å se fra oss.»
  • Ola Elvestuen, nestleder i Venstre, sier: «Særlig SV har ført en ensidig Israel-kritikk. Målet er å få på plass en tostatsløsning og ikke ta side i det som er en veldig vanskelig konflikt.» Han lover også en «mer balansert retorikk».

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart