Logoen til verdens største private sikkerhetsselskap G4S. (Foto: Wikimedia Commons)
Logoen til verdens største private sikkerhetsselskap G4S. (Foto: Wikimedia Commons)

Kampanjen mot G4S og provokatørenes agenda

Norsk Folkehjelp, Fagforbundet og Palestinakomiteen gjennomfører kampanje mot G4S fordi sikkerhetsselskapet leverer tjenester til Israel. At G4S er inne i diktaturer og land med grove menneskerettighetsbrudd er ikke like interessant for de norske provokatørene.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den pro-israelske bloggeren Andreas Fagerbakke påpeker denne slående skjevheten, i et innlegg på Verdidebatt.no. Fagforbundet, Norsk Folkehjelp og Palestinakomiteen ønsker at G4S skal stanse all virksomhet på «okkupert land» og «tar sterk avstand fra G4S sine bidrag til brudd på menneskerettighetene», sier Fagforbundets leder Stein Guldbrandsen. Fordi «Israel bryter menneskerettighetene» gjennom okkupasjonen, bryter altså også G4S menneskerettighetene, er argumentet.

Fagerbakke påpeker at G4S arbeider i minst 120 andre land omkring i verden. Han lister opp noen av dem:

 • Venezuela
 • Kina
 • Pakistan
 • Usbekistan
 • Elfenbenskysten
 • Egypt
 • Saudi-Arabia
 • Irak
 • Jordan
 • Afghanistan
 • Jemen
 • Oman
 • De forente arabiske emirater
 • Bahrain
 • Ukraina
 • Tyrkia
 • Kasakhstan
 • Kambodsja

– Jeg kunne lage en minst dobbelt så lang liste ut i fra de 120 landene G4S opererer i, men dette er bare for å gi et inntrykk av hvilken dobbeltmoral Israel her blir utsatt for. Alle disse landene er ufrie/delvis frie nasjoner og samtlige bryter menneskerettighetene over en lav sko. Hvis begrunnelsen er «brudd på menneskerettighetene», så bør Israel komme ganske langt bak i køen, kanskje bakerst, sammenliknet med landene listet opp ovenfor, skriver Fagerbakke.

Norsk Folkehjelp, Fagforbundet og Palestinakomiteen har ingen agenda om å stanse G4S fra å levere tjenester til regimer som begår menneskerettighetsbrudd. Deres agenda er å henge ut Israel i Norge.

G4S er et mutinasjonalt britisk sikkerhetsselskap, som er verdens tredje største private arbeidsgiver og verdens største private sikkerhetsselskap.

Fagerbakke har tidligere hatt arbeidspraksis i MIFF og skrevet en rekke artikler for Miff.no.

Oppdatering 24. oktober kl. 22.36: I ettermiddag ble det kjent gjennom VG at Klagenemda for offentlige anskaffelser (KOFA) har nektet Universitetet i Oslo å utestenge G4S fra en anbudsrunde. Den norske delen av G4S kan ikke bli skadelidende for at UiO har lyst å reagere mot G4S-virksomhet i Israel og på Vestbredden, mener KOFA. Rektor Ole Petter Ottersen sier til VG at han godtar avgjørelsen, men han er uenig i begrunnelsen.

MIFF har i kveld sendt rektor Ole Petter Ottersen dette spørsmålet.
MIFF har i kveld sendt rektor Ole Petter Ottersen dette spørsmålet.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart