Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Fagforbundet er LOs største forbund, ifølge organisasjonens egen informasjon er de på vei mot 370.000 medlemmer.
Fagforbundet er LOs største forbund, ifølge organisasjonens egen informasjon er de på vei mot 370.000 medlemmer.

Fagforbundet vedtok boikott av Israel med «overveldende flertall»

Et overveldende flertall på landsmøtet i Fagforbundet har vedtatt å arbeide for en internasjonal handelsboikott av Israel. Flertallet trosset dermed landsstyrets innstilling, som mente forslaget var "for radikalt".

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det er fagbladet.no som melder om vedtaket på Fagforbundets landsmøte. «Landsstyret innstilte før landsmøtet på at en slik boikott ikke skulle vedtas, siden forslaget var for radikalt. Men landsmøtet snudde tvert om på dette og gikk med overveldende flertall inn for boikott,» rapporterer journalist Vegard Velle.

Ordlyden i vedtaket lyder: ”Fagforbundet vil arbeide for at Norge tar initiativ til en internasjonal handelsboikott av Israel.”

Landsmøtet vedtok også en uttalelse om Palestina, hvor Israel får ansvaret for at det ikke er fred og hvor det blir tatt til orde for forbud mot import av varer produsert i israelske bosetninger. Fagforbundet vil ha Israel ut av OECD «hvis ikke landet skiller sin egen økonomi fra okkupasjonsøkonomien».

Ifølge artikkelen på fagbladet.no fortsetter Fagforbundet sin kampanje for å sikre at norske våpen eller våpenkomponenter ikke eksporteres til Israel via tredje land. De vil også ha forbud mot import av krigsmateriell fra Israel.

Fagforbundet er LOs største forbund, på vei mot 340 000 medlemmer.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart