Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)
Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)

– Politisk kontakt med Hamas er uaktuelt

Norges nye utenriksminister Børge Brende sier det er "uaktuelt" å ha diplomatisk dialog med Hamas på politisk nivå.

Signaler tyder på at Norges ferske regjering vil gjøre svært moderate endringer i den norske Midtøsten-politikken. På besøk i Urix-studioet til NRK for halvannen måned siden forklarte utenriksminister Børge Brende (Høyre) at «Israel må føle at vi lytter til dem».

Men et punkt i Midtøsten-politikken står fast siden Arbeiderpartiets Espen Barth Eide sist vandret rundt i utenriksdepartementets korridorer. Til NTB avslører Brende at Barth Eides «nei» til dialog med Hamas vil ligge fast.

– Vi må forholde oss til det faktum at Hamas er en del av bildet i Midtøsten. Norske diplomater har kontakt med ulike grupperinger, slik har det alltid vært og det vil fortsette. Men ingen på politisk nivå i Utenriksdepartementet vil ha kontakt med Hamas, forklarer han og beskriver dem som en terrororganisasjon.

Jonas Gahr Støre innledet i 2006 en dialog med Hamas da han fortsatt var utenriksminister, etter å ha vært i telefonkontakt med lederen Khaled Mashaal. Da Barth Eide tok over, ble denne forbindelsen brutt.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart