Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

desember 3, 2013

Forsvarsminister Moshe "Bogie" Ya'alon (f.v.) og statsminister Benjamin "Bibi" Netanyahu, er bare to av mange israelske politikere som bærer med seg kallenavn fra barndommen. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)

Hva skal så barnet hete?

Kjære barn har kallenavn. De barnlige utgavene av dem som mange politikere bærer i Israel, har sin bakgrunn i et svært «israelsk» fenomen i samfunnet generelt.

Statsminister Benjamin Netanyahu på vei inn på Det ovale kontoret i Det hvite hus, sammen med USAs president Barack Obama. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)

Israelere er skeptiske til Iran-avtalen

Første «fredsindeks» i Israel etter at P5+1 inngikk en midlertidig atomavtale med Iran, viser at de aller fleste israelere er skeptiske. Men forholdet til USA er svært viktig for dem.

President Shimon Peres ble intervjuet fra presidentboligen i Jerusalem via satellitt, under en arabisk fredskonferanse nylig. (Foto: Chuck Hagel, flickr.com)

Talte til arabisk konferanse

Via satellitt ble Israels president Shimon Peres for to uker siden intervjuet på en arabisk sikkerhetskonferanse i Abu Dhabi og fikk applaus.

Israels FN-ambassadør til Menneskerettighetsrådet i Geneve, Aharon Leshno-Yaar. (Illustrasjon: Jean-Marc Ferre, UN Photo Geneva, flickr.com)

Israel invitert med i FN-gruppe

Endelig er Israel blitt invitert med i den regionale gruppen «Vest-Europa og andre» i FNs menneskerettighetsråd. En diplomatisk seier for landet.

Avigdor Lieberman er tilbake som Israels utenriksminister (Foto: Jonathan Klinger, flickr.com)

Israels nye Avigdor Lieberman

For få uker siden var Avigdor Lieberman tilbake i utenriksdepartementet. Men borte er hans «selvheftende» stil, mener Jodi Roduren i New York Times.

0

Your Cart