Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rogaland FrP vil gi sterk støtte til Israel

Mats Danielsen, leder i Rogaland FpU. (Foto: Privat)
Mats Danielsen, leder i Rogaland FpU. (Foto: Privat)
Rogaland FrP har årsmøte i helgen. De to statsrådene Ketil Solvik-Olsen og Solveig Horne vil etter alt å dømme få med tilbake til Oslo en sterk støtteerklæring til Israel fra ungdomspolitikerne og grasrota i fylkeslaget. Mats Danielsen (bildet) tar det for gitt at FpUs resolusjon blir vedtatt.

Formann i Rogaland FpU, Mats Danielsen, tror bestemt at resolusjonen vil bli vedtatt.

– Den vil utvilsomt bli vedtatt, sier han til MIFF.

Fremskrittspartiets Ungdom i Stavanger og Rogaland har markert seg gjennom flere år med sterk interesse for Israels sak. I oktober var de med å sikre sterke støtteerklæringer til Israel i landsstyret til FpU. I november arrangerte FpU støttemarkering for norsk-israelsk energisamarbeid i forbindelse med en konferanse i Stavanger.

På årsmøtet i Sola 1.-2. februar deltar de lokale regjeringsmedlemmene for FrP, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og barne-, likestillings og inkluderingsminister Solveig Horne. Begge har markert seg som Israel-venner tidligere, blant annet som medlemmer av Israels venner på Stortinget.

FpU foreslår for årsmøtet til Rogaland FrP å vedta følgende resolusjon og oversende den regjeringen og stortingsgruppen i FrP.

«Som Midtøstens eneste fungerende og reelle demokrati, og særlig som verdens eneste jødiske stat, behøver staten Israel spesiell og særskilt støtte – og denne tankegangen må utgjøre en del av fundamentet for den Midtøsten-politikken den nye borgerlige regjeringen skal følge.

Siden opprettelsen av staten Israel i 1948 har landet vært under konstant trussel fra sine naboer, naboer som fremdeles velger å ikke anerkjenne staten Israels rett til eksistens. Prinsippet Israel er bygd på; en stat med jødisk flertall må aldri trekkes i tvil. Historien har vist at dette er den eneste sikringen mot ny undertrykkelse av det jødiske folk og det som verre er.

For jøder i det tidligere Sovjetunionen og den arabiske verden, ble staten Israel et fristed for undertrykkelse og de regelmessige forfølgelsene – regelrette lynsjinger fant sted også etter annen verdenskrig. Da staten Israel ble opprettet i 1948 bodde det omkring 800 000 jøder i den arabiske verden – i dag er det tallet mindre enn 10 000. Til tross for utvandringsforbud, fant jødene tilstanden i deres opprinnelige hjemland så ulidelig at de risikerte liv og etterlot alt av eiendom for å kunne leve et liv i frihet og trygghet. Majoriteten av disse flyktningene og deres etterkommere bor i dag i Israel. Den rødgrønne regjeringens Israel-politikk bygde blant annet på kravet om at ”hjemvendelsesrett for alle flyktninger”, noe som i realiteten undergraver hele ideen om staten Israel. ”Flyktningbegrepet” omfatter også alle etterkommere av flyktningene fra krigene i 1948, 1967 og 1973. En eventuell retur ville omtrent doblet innbyggertallet i Israel, og gjort jødene til en minoritet – denne gang i eget land. Erklæringen sa imidlertid ingenting om hjemvendelse for flyktede jøder, eller refundering av tapt og konfiskert eiendom. Partiprogrammet til det tidligere regjeringspartiet SV tar til orde for en økonomisk boikott av alle israelske varer, et standpunkt som i beste fall er inkonsekvent. Tatt i betraktning Israels særstilling, samt Israels rolle som verdensledende innen teknologi og forskning er Israel tvert i mot en stat en ny regjering burde øke samarbeidet med, og ikke minst endre den generelle utenrikspolitiske holdningen overfor.

Rogaland FrP mener derfor at den nye borgerlige regjeringen må være kompromissløse i spørsmål som omhandler Israels rett til eksistens og å forsvare sitt lands innbyggere mot den stadige trusselen fra sine naboland.»

Årsmøtet har foreløpig ikke fått noen andre utenrikspolitiske resolusjoner til behandling.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart